Befejeződött a zalakarosi fedett fürdő felújítása

Befejeződött a zalakarosi fürdő legrégebbi épületének korszerűsítése, amellyel mintegy 600 millió forintos fejlesztés és korszerűsítés zárult le.
A családi wellness-szolgáltatások fejlesztéseként két ütemben végrehajtott beruházás első elemenként augusztus óta működik az újonnan kialakított fedett gyermekrészleg. A fejlesztés második ütemében végezték el három és fél hónap alatt a jellegzetes, legyező alakú épület korszerűsítését, amelyet próbaüzemben hétfőtől a vendégek már használatba is vehettek.

Az önkormányzati többségi tulajdonban lévő fürdőüzemeltető közlése szerint a munkálatok teljes költsége megközelíti a 600 millió forintot, amelyből a Nyugat-dunántúli Operatív Program 220 millió forintos támogatást biztosított. A fennmaradó részt saját forrásból és hitel felvételével finanszírozták.

A beruházás részeként az 1970-es években készült fedett fürdő korszerűsítése mintegy 240 millió forintból valósult meg.

Új elemként tetőterasz, tágas lépcsőház és panorámalift készült. Ez utóbbi a fedett fürdőt, a strandkertet, és a kert szintjén lévő, ugyancsak megújuló, és várhatóan jövő júniusban megnyíló éttermet köti össze.

A legyezőszerű épület alatti medencetér padozatát és homlokzati üveg portálját ugyancsak felújították, ami a racionálisabb energiagazdálkodást is segíti. A munkálatok részeként a belső udvarban egy új medencét is kialakítottak.

 

 

MTI 2013. december 16., hétfő 17:11


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2019-ben
- Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája egyesült az Ensana márka alatt
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing