Befejeződött a sellyei kastélypark rekonstrukciója

2014.10.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Kastély helyszínek, Hírek

Megújult a Draskovich-kastély parkja Sellyén, a két éven át tartó és a közelmúltban befejeződött munkálatok a védett terület értékeinek hosszú távú megőrzését szolgálják.
A 185 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósult rekonstrukció keretében a 18. században emelt barokk stílusú épület 7,5 hektáros franciaparkjában pótolták a kiveszett bokrokat, fákat és gazdagították a növényállományt.

A növények gondozása mellett öntözőhálózatot építettek ki, füvesítettek és irtották az elmúlt évtizedekben elszaporodott invazív fajokat.

Felújították a park gyalogútjait, helyreállították a kastély déli homlokzata előtti faragott kőkorlátot, a mértani kert lépcsőit, virágtartóit és a filagóriát is.

Az állatoknak etetőkkel, denevér- és madárodúkkal, süntanyákkal próbálnak élhetőbb környezetet teremteni, a védett területet a rongálóktól megújult és a korábbinál hosszabb kerítés védi, a látogatók tájékoztatását információs táblák segítik.

Az eredetileg a Batthyány-család birtokában lévő kastély és park az 1800-as évek elején nászajándékként került a Draskovich család birtokába.

Az egyebek mellett mintegy 350 fafajtát bemutató arborétum jellegű park jelenlegi mérete és struktúrája az 1800-as évek második felében alakult ki.

 

 

MTI 2014. október 14., kedd 16:52


Cikkajánló
- Jelentős beruházások lesznek az idén a turizmusban
- Százötvenezren látogatták a gyulai Almásy-kastélyt
- Felújítják a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttest
- Egy igazán „Egyedi” palota egyedi története, mely sötét múltról és büszke jelenről mesél
- Megújul a Szinyei Merse-kastély Cserkeszőlőn

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing