Befejeződött a mándoki Forgách-kastély felújítása

2015.07.03. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Kastély helyszínek, Hírek

Több mint 700 millió forintból újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon található Forgách-kastély.

A beruházáshoz a projektgazda World-Transit Kft. az Új Széchenyi Terv Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című pályázatán több mint 421 millió forint uniós támogatást nyert el, ami hatvan százalékos támogatási aránynak felel meg - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság kedden az MTI-vel.

Az 1750-ben barokk stílusban épített műemlék kastély eddig rossz állapotban volt, évekig kihasználatlanul állt. A beruházás során a kastélyszállóban tíz vendégszobát alakítottak ki húsz férőhellyel, a szálláshely ezen felül vendéglátással, wellness-szolgáltatásokkal, rendezvényszervezéssel és kerékpárkölcsönzéssel is várja a pihenni vágyókat.

A beruházás révén tizenhárom új munkahely jött létre.

A kastélyszálló mellett megújult az épületet övező park is, felújították az egykori történelmi stílust megidéző sétányhálózatot, valamint növényeket és fákat telepítettek. A már korábban befejezett, szintén uniós támogatású beruházás 79,4 millió forintba került.

 

 

MTI 2015. június 30., kedd 16:17


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing