Barokk Randevú: kétnapos fesztivált rendeznek Keszthelyen

2017.06.29. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Barokk Randevú címmel kétnapos fesztivált rendeznek július 1-2-án a keszthelyi Festetics-kastélyban. A fellépők között lesz számos olyan produkció, amely a barokk zenét modern felfogásban mutatja be.

"A barokk zene egyre inkább teret hódít Magyarországon, Budapesten szinte minden hétvégén van barokk koncert, és országszerte számos fesztivált rendeznek" - mondta Lombos Pál, a Barokk Randevú egyik szervezője, a Swing á la Django elnevezésű formáció vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Mint kifejtette, a kétnapos rendezvény jó lehetőséget biztosít arra is, hogy crossover jellegű produkciók bemutatásával, műfajok és művészek keveredésével közelebb hozzák a közönséghez, befogadhatóbbá tegyék a barokk zenét Magyarországon.

Lombos Pál kitért arra, hogy az általa vezetett Swing á la Django Bachtól Djangóig című műsorában a barokk zenét a francia manus szvinggel vegyítik, ezzel dzsesszesebbé teszik. Hozzátette: a barokk zene amúgy is dallamos, jól lehet rá táncolni. A Swing á la Django főleg Bach fugáihoz nyúlt hozzá, és az erre alapuló műsort mutatja be július 1-jén a kastély Tükörtermében.

Szintén 1-jén játszik a Budapest Saxophone Quartet, amely Bányai Júlia énekesnővel ad műsort, Vivaldi és Händel műveivel.

A fesztivált Lombos Pál együtt álmodta meg Hollerung Gábor karnaggyal, a Budafoki Dohnányi Zenekar vezetőjével. A zenekar július 2-án este játszik, a programban Vivaldi Négy évszak, Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben, Pergolesi Stabat Mater című műve is szerepel.

 

 

 

 

MTI 2017. június 26., hétfő 11:29


Cikkajánló
- Több mint 500 hagyományőrző és múltidéző katonai játékok a 11. Tatai Patarán
- Jegestea másképpen – így illatoljunk, kóstoljunk és gyakoroljunk a szakértők szerint
- Véget ért a Rosalia, Budapest leghangulatosabb fesztiválja
- Aranyérmes a Magnus Sárgamuskotály
- Már forgatják az új magyar romantikus vígjátékot, a Kölcsönlakást

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing