Barokk bál szombaton Győrben

A barokk kor mulatságainak hagyományait elevenítik fel a szombati győri barokk bálban, amelyet a Zichy-palotában rendeznek meg.

Keglovich Ferencné bálszervező az MTI-nek hétfőn elmondta: a barokk és rokokó ruhákba öltözött vendégeket korabeli zenével fogadja a Musica Historica Együttes az immár 20. alkalommal tartandó rendezvényen. A köszöntő ital felszolgálása előtt az egykor divatos kontratáncok világába vezeti be az egybegyűlteket Kovács Gábor táncmester. A mulatság legkedveltebb programja a tánctanítás, az egykori angol középosztály Európa-szerte elterjedt country táncai rendkívül szórakoztatóak a mai bálozók számára is - tette hozzá.

Az est a barokk és rokokó táncok jegyében zajlik, ám a jubileum alkalmat ad a visszatekintésre is. A Győri Nemzeti Színház tánckara részleteket mutat be a Rómeó és Júlia című musicalből, emlékezve arra, hogy négy évvel ezelőtt a reneszánsz világát is felidézte a mulatság. 2006-ban pedig Mozart jegyében zajlott a báli szezon eseménye. Ezt a hangulatot eleveníti fel szombaton a Marquise Együttes Mozart-művekből összeállított műsora.

A barokk bál vidámságáról a ceremóniamester gondoskodik. Rajta kívül lesz jósnő is, a palota udvarán pedig tüzes produkcióval varázsolják el a közönséget krampampuli felszolgálása kíséretében.

A ma már tradicionális barokk mulatság kezdetei 1993-ra nyúlnak vissza, amikor Európa-szerte megrendezték a barokk évét. Magyarország csatlakozott a rendezvényhez és kapcsolódott az országos programsorozathoz a barokk műemléki belvárosára büszke Győr is.

Az idei bálra is várnak vendégeket Ausztriából és Szlovákiából is - jelezte Keglovich Ferencné.

 

MTI 2012. február 13., hétfő 16:58


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing