Barackünnep Boldogkőváralján 2013.

Három nap múlva: július 12-én nyitja meg kapuit Boldogkőváralján a 2. Gönci Barack Vigasság, mely a térség egyik legjellegzetesebb gyümölcsét: a most érő gönci barackot ünnepli.

Abaúj számos egyedi terméke között talán a földrajzi eredetvédettséget élvező kajszibarack a leghíresebb. Ebből készül a szintén földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka is, mely annak köszönheti védett státuszát, hogy nemcsak az alapanyaga helyi, de a pálinka lepárlására és palackozására is itt kerül sor. Gönci barackpálinka ennek megfelelően csak Gönc térségében, mintegy 45 település határában készülhet – sehol máshol a világon. A gönci barackpálinka egyik legismertebb gyártója, a BESTILLO Pálinkaház idén második alkalommal szervezi meg e kulináris különlegesség ünnepét: a 2. Gönci Barack Vigasságot.

 Gönci Barack Vigasság. HOL Magazin 2013.

A barackszüret idejére: a július 12-14-ei hétvégére időzített 2. Gönci Barack Vigasság elsősorban természetesen a barackról szól majd: lesznek ebből készült helyi finomságok – lekvár, szörp, palacsinta, krumplilángos, rétes, fagyi és persze pálinka – , baracklekvár- és pálinkafőzés, megkóstolhatók a legjobb környékbeli éttermek különlegességei, vasárnap pedig Magyarország egyik legismertebb gasztrobloggere: Fűszeres Eszter főz majd jótékony célú ebédet a BESTILLO látogatóközpontjánál. Az első leszedett barackokból szerencsére tisztán látható, hogy a kedvezőtlen tavaszi időjárás ellenére kifejezetten jó termés várható, a barackok íze pedig kiváló 2013-ban.

A gasztronómiai élvezetek mellett sokszínű program is gondoskodik a színvonalas szórakozásról: részt lehet venni kézműves bemutatókon és foglalkozásokon, vasárnap mindenkit vár az elsősorban őstermelők áruit kínáló Abaúj Piac, pénteken fellép a Budapest Bár, szombaton az Alma Zenekar, Rúzsa Magdi és Együttese, valamint még sokan mások – a házigazda pedig Badár Sándor és Vajtó László lesz.

Igazi kulturális és gasztronómiai élményben lehet része tehát annak, aki július 12-14 között ellátogat a 2. Gönci Barack Vigasságra. Ünnepeljük együtt a gönci barackot!

Részletes program és jegyinformáció:

www.goncibarack.bestillo.hu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing