Bangó Margit és Palya Bea a XV. Betyárnapokon Zircen

2013.08.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Bangó Margit és Palya Bea is fellép a XV. Betyárnapokon szombaton és vasárnap Zircen, ahol különböző ügyességi, gasztronómiai programokkal felidézik a betyár hagyományokat.
Szombaton a ráhangolódás jegyében tréfás betyárjátékokkal, a bakonyi és vendég betyárok bemutatkozásával veszi kezdetét a fesztivál: nemcsak a betyárok, de a "csárdabeli szépasszonyok" is vetélkednek, ki a rátermettebb e címre, majd közös szalonnázás és pálinkázás következik a betyárbatyukból.

Az ünnepélyes megnyitó után néptánccsoportok adnak műsort, este Bangó Margit Kossuth-díjas énekművész lép fel. Kihirdetik, ki az idei év legnagyobb bakonyi betyárja, valamint bakonyi betyár és csárdabeli szépasszony címeket osztanak ki. A nap Betyárjó Mulatsággal zárul a Fúzió Zenekar közreműködésével.

Vasárnap a gyerekeket kézműves foglalkozások, bábszínház, bohócok várják reggeltől, délutántól a gyerekprogramok népi sport és ügyességi játékokkal egészülnek ki, és látványos lovas felvonulást tartanak a 82-es főútvonalon muzsikaszóval.

Lesz gólyalábas parasztkomédia, lovas bemutató, mesemondás és táncház is, este a Zirci Városi Vegyeskórus népdalokat, betyárdalokat, bordalokat énekel. A térségi hagyományőrzők műsora után Palya Bea énekesnő lép színpadra, akit a HuNkuNDaNCe Népünk ritmusára című folk-showja követ.

Fellép Szabó Ádám, a Csillag születik magyar tehetségkutató tangóharmonikás döntőse, majd Csizmadia Géza bakonyi főbetyár magyar nótákat, operetteket énekel, éjfélkor Betyárjáró Mulatság kezdődik, ezúttal a Régió zenekar közreműködésével.

A betyárnapok alatt a Mesterségek Utcája címmel népi kismesterségek bemutatója és kirakodóvásár, a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak bemutatói, Bakonyi Ízek Utcája várja a látogatókat, akik megismerkedhetnek a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület és a bakonyi Mentőegylet munkájával is.

 

MTI 2013. augusztus 7., szerda 7:00


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing