Balogh Dezső az Év Bárzongoristája

Megvan az Év Bárzongoristája! Balogh Dezső nyerte a New York Café Bárzongorista verseny 2014 döntőjét, sőt, a közönségszavazás nyertese is a fiatal művész lett. A döntőt május 9-én este rendezték a 120 éves New York Palota Roma Termében. A második helyezett Pikács István lett, a harmadik helyre – a hagyományoktól eltérően – két versenyző került: Banyák József és Csipkés Sándor. A zsűri (Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Esze Jenő) nehéz helyzetben volt, hiszen minden előadó kimagasló teljesítményt nyújtott.

Az ötödik döntős, Banyák Gyula a negyedik helyezést érte el, ami nagyon szép eredmény, hiszen a megmérettetésen 9-en indultak. A szervezők köszönik az ő részvételét is és sok sikert kívánnak neki, hiszen üde színfoltja volt a versenysorozatnak.

Az Év Bárzongoristája 2014. HOL Magazin 214.

A nyertes, Balogh Dezső 1979-ben született. Már 11 éves korában eldöntötte, hogy jazz és bár-zongoristaként a zenéléssel szeretne foglalkozni. Tanulmányait a Molnár Antal Zeneiskola klasszikus szakán kezdte, majd a Vasutas és Postás zeneiskola után magán úton Szakcsi Lakatos Béla és Oláh Kálmán tanítványa volt. Évekig játszott a világhírű monacoi Hotel de Paris bárjában és a legismertebb budapesti szállodákban. Most kimagasló tudásával, technikájával és szerénységével mindenkit levett a lábáról.

A zsűri elnöke Nyári Károly. HOL Magazin 2014.

Az est során a zsűri meglepetésprogrammal is készült. Most először nem csak a hangjukat hallatták, zongorához ültek mindannyian. Esze Jenő, az elismert szaktekintély – aki idén csatlakozott a zsűri soraiba -, több mint 40 éve tanít, jelenleg a Zene és Táncművész Szakszervezet Kőbányai Szakiskolájának tanszékvezető tanára. Roppant energikus jazz előadással készült, Szentpéteri Csilla zongoraművésznő, a crossover királynője latinos, forró dallamokkal varázsolta el a közönséget, Nyári Károly zongoraművész, zsűri elnök pedig andalító slágerekkel és kristálytiszta hangjával ragadta el a vendégek szívét.

A 2014-es Év Bárzongoristája. HOL Magazin 2014.

https://www.facebook.com/barzongorista

http://www.barzongorista.hu/

A 120 éves New York Palotában idén tovább folytatódnak a kulturális programok, részletek www.newyorkcafe.hu.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing