Balatoni fröccsszezonnyitót rendeztek Keszthelyen

Óriás kehelybe összeöntött balatoni borokból készült fröccsel koccintva nyitották meg a fröccsszezont Keszthelyen hagyományteremtő céllal a Balatoni Kör tagjai, az eseménnyel kezdetét vette a civil egyesület BorPart nevű rendezvénysorozata.

A fröccsszezon nyitót Keszthelyen a város mólójának tövében, a felújított rendezvénytér mellett tartották szombat este. Az eseményen az óriáskehely fröccsével a kör tagjain kívül a vendégek is koccinthattak, és fogyasztani lehetett a balatoni vendéglősök, borászok, pálinkafőzők, cukrászok termékeiből is - közölte Kardos Gábor, a kör alapító tagja vasárnap az MTI-vel.

A BorPart rendezvénysorozattal - amelynek következő eseménye júniusban Balatonfüreden lesz - a nyári szezonon túl is működő, minőségi régiós termékekre épülő vendéglátó helyeket akarják megismertetni saját termékeiket bemutató borászok, pálinkamesterek, cukrászok, séfek részvételével. "A sátras-bódés fesztiválok helyett szeretnénk új alternatívát kínálni a vendéglátásban ezekkel a rendezvényeinkkel, az ideiglenes jellegű fesztiválok helyett esetenként egész évben működő helyek élményszerű bemutatásával" - fogalmazott Kardos Gábor.

A Balatoni Kör idén márciusban alakult meg a húsz legismertebb balatoni borászból és vendéglátósból azzal a célkitűzéssel, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék, és egész évben elérhetővé tegyék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást, elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével.

A Balatoni Kör Kóstold körbe a Balatont! jelszóval külön programot is hirdetett. Ennek keretében a tó körül kerékpárral, vitorlással vagy máshogy túrázók képes-videós élménybeszámolókat tölthetnek fel azokról a kóstolókról, amelyeken részt vettek a kör tagjainál és partnereinél. A legérdekesebb képes beszámolókat több kategóriában is díjazni fogják.

 

MTI 2014. május 11., vasárnap 16:07


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing