Balatoni Borok Fesztiválja

2011.04.20. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok

A kiváló balatoni borok ismét Budapesten mutatkoznak be. A Balatoni Borok Fesztiváljára, erre a hamisítatlan balatoni hangulatú rendezvényre idén is közel 30 balatoni borász érkezik, és mutatja be egyedi, lehengerlő borait. A fesztivál részletes programja megtekinthető a rendezvény honlapján, a borok listájával együtt.

Idén is lesznek újítások és érdekességek, például lesz játszóház a gyermekek számára, hogy a szülők nyugodtan élvezhessék a fesztivál nyújtotta lehetőségeket. A játszóházról a Balatonalmádi Magtár gondoskodik.

A Balaton Borrégió valamivel több, mint tízezer hektár szőlőterülettel európai mércével mérve csupán egy kicsiny borvidék lehetne, de magyarországi viszonylatban az összes termőterület egyhatoda a Balaton körül található.

Kétség kívül az egyik legváltozatosabb, legszínesebb földrajzi tájegység és szőlőtermő táj, hál’istennek számtalan kiváló borász otthona, akik közül sokakkal a fesztiválon személyesen is találkozhat.

A borrégió sokszínűségét kívánják a fővárosban évről-évre bemutatni, a 150 különleges borhoz méltó körítéssel.

Nem hiányozhat tehát sem a zene, úgymint jazz, világzene és népzene, sem a borkóstolás élményét teljessé tevő gasztronómiai kínálat, vagyis sültek, sajtok, édességek, valamint a halételek.

Várják Önt is április utolsó hétvégéjén a főváros szívében, az Erzsébet téren a Balatoni Borok Fesztiválján!


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

Balatoni borok fesztiválja

2012.05.02. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok

Többek között a Kreinbacher, a Laposa, a Pálffy és a Szászi Pincészet, összesen 35 pince borai, valamint a kóstolás élményét még teljesebbé tevő gasztronómiai és kulturális kínálat várja a IV. Balatoni borok fesztiváljára látogatókat május 4. és 6. között a budapesti Erzsébet téren.

Ismét május első hétvégéjén, az elmúlt években megszokott helyszínen rendezik meg a Balatoni borok fesztiválját. Az Erzsébet téren harminc borászat - többek között a Jásdi Pince (Csopak), a Kislaki Bormanufaktúra (Szőlőskislak), a Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely), a Laposa Birtok (Badacsonytomaj), a Liszkay Pincészet (Monoszló), az Orbán Pincészet (Balatonrendes), a Pálffy Pincészet (Köveskál), a Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), a Szászi Pince (Hegymagas), a Szeremley Birtok (Badacsonytomaj) és a Tamás Pince (Csopak) - állítja fel saját standját, míg további öt-hat termelő borai a Balaton borrégió standjánál lesznek kóstolhatók - mondta el az MTI-nek Timár Csaba.

Mint a társszervező emlékeztetett, a borrégió hat borvidéket -badacsonyi, balatonboglári, balaton-felvidéki, balatonfüred-csopaki, balatonmelléke (zalai) és somlói - fog össze és a termőhelyek változatosságának köszönhetően a fesztiválon kóstolható borok is rendkívül sokszínűek.

A régió fehérbor-kínálatában fajtától és terroirtól függően a könnyedebb, friss és illatos stílustól a hosszabb ideig érlelt, magasabb sav- és alkoholtartalmú borokig minden megtalálható, ahogy egyaránt nagy a választék a karcsúbb, gyümölcsösebb, valamint az elegáns, nagy testű és magas tanninú vörösborokból is - jegyezte meg.

Timár Csaba kiemelte az idei fesztivál újdonságaként megnyíló Habzósarkot, ahol fröccs, habzóborok és pezsgők várják a frissülni vágyókat. Egy balatonfüredi csokoládéműhely kézműves bonbonokkal csábítja majd a különlegességek kedvelőit, akik segítséget kapnak az azokhoz illő borok kiválasztásához is, de a gasztronómiai kínálatából nem fognak hiányozni a helyben sült ínyencségek, kézműves sajtok sem.

A rendezvény három napja során a Swing Manouche Project, a Mrs. Columbo, a Nikola Parov Quartet, a Balogh Kálmán és Gipsy Cimbalom Band, a Kerekes Band, valamint Nagy János és Frankie Látó ad koncertet. Nem kell otthon maradniuk a gyermekeknek sem: őket a Balatoni Játszóházban gyakorlott animátorok várják harmincféle interaktív balatoni játékkal.

A fesztivál részletes programját a www.balatonborfeszt.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

 

MTI 2012. április 30., hétfő 9:03


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing