Bakelit Produkció 2013 október

2013.10.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Október második felében is számos programot kínálunk a kultúra szerelmeseinek. A zenerajongók a Serica Folk & Roll zenéjére szórakozhatnak, a színház kedvelőinek pedig számos darabbal készülünk.

Továbbá figyelmükbe ajánljuk a hatodik éve megrendezésre kerülő The Talent kiállításunkat, ahol megtekinthetik a verseny legsikeresebb képeit.

The Talent Kortárs Képzőművészeti Kiállítás-sorozat

2013. október 18. 19:00

A The Talent Kortárs Képzőművészeti Kiállítás-sorozat a Bakelit Multi Art Center hatodik éve működő kultúr programja, amely kitüntetett platformot nyújt az autodidakta művészek számára. Olyan tehetséges alkotóknak kínál bemutatkozási lehetőséget, akik nem rendelkeznek képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával.

Idén október 18-án kerül sor a Festészet kategória megnyitó és díjátadó ünnepségére, a Grafika kategóriában pedig november 8-án.

A Bakelit termei után 10 belvárosi helyszínen, 9 héten keresztül lesznek megtekinthetőek a zsűri által kiválasztott alkotások. Ez idő alatt 3 különböző helyen fordul meg egy festmény vagy grafika, ugyanis 3 hetente másik helyszínre utaznak a művek – így a bő két hónap alatt bejárják Budapest legforgalmasabb kerületeit.

Jegyvásárlásért kattintson

 

SERICA FOLK&ROLL (koncert-tánc)

2013.október 15. 20:00

A zenekart 2008 tavaszán alapította Bencze András Pestlőrincen, akkor még Kék Bab néven.

Első koncertjük a Rózsa Művelődési Házban volt, azonban a név az országos fellépések során hamarosan legendás hírnevet szerzett. 2011 óta a legkeresettebb ír muzsikát játszó zenekarok egyikeként tartják számon. A táncos folkrock stílust egyedül ők képviselik hazánkban, mára a műfaj meghatározó alakjai, mely minden korosztályhoz szól. Ráadásul koncertjeiken partnereik a magyarországi ír tánccsapatok legkiválóbbjai, modern koreográfiájukkal. Az Attitude Dance Company is a repertoárjuk között szerepel, akikkel 1 éve turnéznak országszerte. Első cd-jük Reflection címmel jelent meg 2013 tavaszán, a csapat neve pedig a már jól ismert Serica lett. Második lemezük pedig az Artúr Napi Kelta fesztiválon debütál majd, Pale Blue címmel.

Jegyvásárlásért kattintson

 

Főnix Színházi Műhely: AZ ANGYALOK NEM SÍRNAK

2013. október 22. 20:00

A Főnix Színház független társulata változó helyszíneken tartja előadásait és végzi műhelymunkáját 1999 óta.

A társulat színészei évek óta sikerrel lépnek a közönség elé a legkülönbözőbb műfajú előadásokban, klasszikus tragédiáktól a vásári komédiáig.

Egy kamaszkorból alig kinőtt forradalmár a barátjával egy ÁVH-s tiszt lakásában...

Egy jómódban felnőtt fiatal lány és egy forradalmár szerelme...

Férj és feleség, apa és lánya közti feloldhatatlan ellentétek...

Méltatlan élet helyett a méltó halál vállalása...

A rettegés-szülte hatalomvágy és a bosszú lélek-torzító működése...

Kiss József drámája nem csupán egy tragikus történelmi pillanat tablóképe, de ma is aktuális, alapvető erkölcsi kérdések katartikus gondolatébresztője is.

Jegyvásárlásért kattintson

 

ÉDES RÓZÁM! (Dériné Est) / Színésznő: Csomor Csilla/

2013. október 24. 20:00

Mit tehet egy alig 20 éves lány 1813-ban, ha kitartó udvarlás után megkérik a kezét? Igent mond egy áldatlan házasságra és menekvésként a színpadot választja. Soha jobb választás, mondhatnánk majd 200 év távlatából, hiszen ma már tudjuk: Déryné Széppataki Rózának, a magyar színjátszás hőskorszakát köszönhetjük. Csomor Csillát, a Magyar Színház művésznőjét szinte diákkora óta foglalkoztatta, ahogy ő fogalmaz, az áldott, vert sorsú színésznő élete. Egy nőé, aki korának meghatározó személyiségeként, dübörgő sikerek közepette állt a világot jelentő deszkákon, s aki magánéletében ugyanakkor vigasztalanul magányos volt. Csomor Csilla álmából és Déryné visszaemlékezéseiből született meg az az egyórás, egyszemélyes előadás, mely idén ősztől, Déryné halálának 136. évfordulóján országos turnéra indul.

Jegyvásárlásért kattintson

 

Perczel Enikő: A NEMZET CSALOGÁNYA (Blaha Lujza Est) /színésznő: Csomor Csilla/

2013. október 29. 20:00

Tudja az egész ország, hogy Ő a nemzet csalogánya. Hogy teret neveztek el róla azon a helyen, ahol a később Nemzetire átkeresztelt Népszínház állt. De ki volt valójában a kis "dalos Lujzácska"? Ki volt az a kislány, aki alig 16 évesen ment férjhez a 37 éves Blaha János karmesterhez? Hogyan szerződtette Őt Szigligeti Ede a Nemzeti Színházhoz, hogy végigjátssza a népszínmű irodalom jelentős szerepeit? A korabeli sajtó szerint valamennyi népszínműben Ő volt a királyné parasztruhában. Operett, opera, népszínmű, dráma? Mindnek koronázatlan királynője volt. Kiválasztott volt. Szent küldetésének érezte a magyar nyelv népszerűsítését. Csomor Csilla a Déryné Széppataki Róza életét feldolgozó Édes Rózám című önálló estje után ismét egy óriási színésznőnk, egy elsöprő erejű asszony bőrébe bújik. Blaha Lujza sorsát jeleníti meg legjelentősebb szerepein, dalain keresztül.

Jegyvásárlásért kattintson

 

Otthon Teatrum: DRAKULA

2013. október 31. 20:00

A Margitszigeti Szabadtéri színpadon már óriási sikert aratott musical, a Drakula új szereposztásban kerül színpadra ezúttal a Bakelit Multi Art Centerben az Otthon Teátrum előadásában. A darab különlegessége, hogy ősbemutatóként a világon először a Margitszigeten láthatta a közönség 2007-ben. A darab Bram Stoker regénye és a könyvből készült Francis Ford Coppola adaptáció nyomán mutatja be a hírhedt vámpírgróf, Drakula történetét szerelmi szállal kiegészülve. A történet szerint Drakula a fiatal ügyvéd, Jonathan Harker menyasszonyában rég elvesztett feleségét véli felfedezni, így útra kel „századok távolából”, hogy visszaszerezze egyetlen szerelmét Elisabetát, Mina Murray személyében.

Jegyvásárlásért kattintson

 

Minden kedden 8:00-12:00 mi uraljuk a Kontakt Rádió FM 87,6-os frekvenciáját!

240 perc művészet, programajánló, érdekességek a kortárs művészet világából, BAKELIT…és sok jó ZENE! Kísérjék figyelemmel a műsort a Facebookon is, telefonos és facebookos játékkal, rengeteg nyereménnyel várjuk Önöket!

 

Előadásainkra jegyek kaphatóak az INTERTICKET országos hálózatában, a JEGY.HU oldalon, valamint a Bakelit M.A.C. oldaláról közvetlenül.

Jegyinformáció, jegyárak:

felnőtt jegy: 2.000 Ft

kedvezményes jegy IX. és XX. kerületi lakosoknak: 1.800 Ft

pedagógus jegy: 1.800 Ft.

diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők és kísérőiknek szóló jegy: 1.200 Ft

szakmai jegy: 1.000 Ft (előzetes regisztráció szükséges)

tiszteletjegy (regisztrációs jegy): 200 Ft (előzetes regisztráció szükséges)

Jegyvásárlás - kattintson

 

Elektronikus jegyfoglalás: szinhaz@bakeitsudio.hu

Jegyfoglalás telefonon: +36 1 347 0803; +36 30 950 3780

Jegyvásárlás személyesen: munkanapokon 9:00-17:00, előadásnapokon az előadás kezdetéig.

Címünk: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164. 18-as épület

Web: http://www.bakelitstudio.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bakelitmac

 

Mert a jó helyeket tudni kell felfedezni!


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing