Badacsony New Yorkban 5

2016.03.23. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Egy fontos dátum a bornaptárba: Badacsony New Yorkban április 6-án! 
Immáron ötödik alkalommal, de ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék az impozáns budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen - amelynek fókuszában a borvidékre illetve a pincészetekre jellemző borok lesznek - a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

32 borászat 165 féle bora lesz kóstolható, emellett bemutatkozik a Badacsonyi Pálinkaház, a BellaBadacsony különleges gyümölcs és zöldség aszalványokkal, a Szegi Családi Gazdaság kézműves sajtjaival, és Badacsony borszállodája, a Hotel Bonvino Wine & Spa.

Badacsony New Yorkban. HOL Magazin 2016.

„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János elnök, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását.

Ez természetesen sokféleképpen történhet: szóban, képben, álló- és mozgó változatban, színesben vagy éppen fekete-fehérben, csendesen vagy kiabálva. Az ismerkedés egyik legjobb módja azért mégiscsak az, ha a bor szól hozzánk. Megszólít, megérint, közel kerül – rengeteg kifejezést használhatunk, a lényeg egy- és ugyanaz. Megismerni és megszeretni. Ebben kínálnak a szervezők neves szakemberek közreműködésével némi segítséget a következő mesterkurzusok által azoknak, akik számára a bor nem csupán egy alkoholos ital.

15.00-16.15 Mésallience vagy szerelmi házasság?  Mit együnk a badacsonyi borokhoz? 

dr. Csizmadia András gasztrofilozófus

 

16.30-17.45 Őshonos vagy világfajta: elég-e, ha a miénk? Badacsonyi fajták a ringben. 

dr. Mészáros Gabriella tanár

 

18.00-19.15 Badacsony a nagyvilágban. Vulkánok lelke a jóindulatú, objektív kívülálló szemével.

Robert Smyth AIWS, újságíró (angol nyelvű előadás)

 

15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják a borászatok, illetve 15 órától 21 óráig minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón, mindössze 4.900 forintos elővételi áron. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt venni, 5.900 Ft-os áron.

A mesterkurzusok ára 2.000 Ft/fő/mesterkurzus. A rendezvényen 1000.- Ft-ért bérelhető kóstolópohár.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra április 4-ig lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon.

Badacsony New Yorkban. HOL Magazin 2016.

 

Időpont: 2016. április 6. 15-21 óra között

Helyszín: New York-palota, Vörös és Fehér szalon, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.

Az esemény honlapja: www.kostolo.badacsony.com

Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1666050490325219/


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing