Babel Sound fesztivál Balatonlellén

Idén Balatonlellét "foglalja el" a Babel Sound július 17-22 között az interaktív világzenei fesztiváljával, 54 koncert, 6 táncház, workshopok és főzőversenyek keretében vonva be a közönséget zenélésbe, főzésbe, táncba három színpadon, valamint több kisebb helyszínen.

Viszt Viktor főszervező az MTI-nek kifejtette, a Babel Sound nem egy rendezvény, hanem egy 2010-ben indult sorozat. Célja, hogy az igényes zene, és a csendesebb, bensőségesebb programok kedvelőinek, valamint az új dolgokra nyitott embereknek biztosítson változatos, újszerű szórakozási lehetőséget. Az idén a szervezők az interaktív világzenei rendezvény megtartásához kellően központi, jól megközelíthető és mégis csendes települést kerestek a Balatonnál, így esett a választásuk Balatonlellére. Szempont volt az is, hogy elkülönüljön az elektronikus zenének hódoló, nagy tömegeket vonzó nyári programoktól.

A fesztivál központja a Bábel Kert, a település szabadtéri színpada lesz, ahol már nyár elejétől fellépnek világzenei és dzsesszelőadók, többségében ingyenes koncerteket adva. A napijeggyel vagy bérlettel látogatható Babel Sound idején itt lép fel a legnagyobb előadók között Palya Bea, a Ghymes zenekar vagy épp az Irie Maffia. A Bábel Kertnél állítják fel a Magyar népművészeti és kulturális sátrat is, ami irodalmi pódiumként is üzemel majd. A közelben a helyi Művelődési Ház Izrael elmúlt 60 évének történetéről mutat be speciális hologram kiállítást.

A település szabadstrandján egy sátorban keleti és afrikai tánc-workshopok, tanfolyamok várják a közönséget délelőttönként. A marokkói és afrikai tábor programjában például a Gnawa szertartás mellett szakmai bemutatót tartanak a didgeridoo és a darbuka kedvelőinek. Lesz Roma sátor cigány táncokkal, cigány zene kíséretében, és Indonéz sátor árnyjátékkal, gamelán zenével, indonéz táncokkal. Az Indiai sátorban a tabla és a szitár áll majd a középpontban, a Balkán Táborban pedig Bosznia-Hercegovina tradicionális városi zenéjéről, a Sevdahról, a szerb tört ritmusokról és a balkáni harmonika stílusokról tartanak bemutatókat.

A fesztiválon egyebek között látható és kipróbálható lesz a flamenco és sevillana tánc, beindulnak a kolumbiai ritmusok, afrikai táncok és ütős hangszerek forrósítják majd a hangulatot. Lesz latin workshop sátor, ahol a katalán ének, a tradicionális hangszerek mellett latin-amerikai ritmusokkal lehet ismerkedni.

A szervezők nem tömegigények kielégítésére törekedtek, ezért arra számítanak, hogy az a néhány ezres vendégsereg, akit a térség lakosságán és üdülővendégein túl a fesztiválra csábítanak, nem borítja majd fel a település családias nyugalmát.

 

MTI 2012. július 1., vasárnap 9:3


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing