Az üde arcbőr titka

Az elmúlt hetekben, a nyári kánikula az arcbőrünket is kicsit megviselte, így fokozott figyelmet érdemel a nyárvégi, ősz eleji ápolás is. A megfelelő fényvédelem mellett azonban ne feledkezzünk meg a gondos tisztításról, tonizálásról sem. Ilyenkor, évszakváltás idején pedig még a szokottnál is körültekintőbben érdemes kozmetikumokat választanunk.

A sós tengervíz, a strandok klóros medencéjének vize, az erős napfény mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az arcbőrünk fakó, színtelen legyen. A pórusok könnyebben eltömítődnek, a zsírosodásra hajlamos bőr még fényesebb lesz, a száraz bőr pedig még jobban húzódik. De pár perces napi rutin bevezetésével könnyedén megszabadulhatunk a problémáktól. A gondos arctisztítás reggel és este, illetve napozás előtt megszabadít a szennyeződésektől, így bőrünk fellélegzik, él, virul, legjobb formáját mutathatja a legforróbb évszakban is.

Az üde arcbőr titka. HOL Magazin 2015.

A nyári arcápolásban nincs semmi ördöngösség, követhetjük a szokásos lépéseket, csupán a termékek kiválasztására kell figyelnünk. A természetes összetevők szinte élettel töltik meg a bőrünket. Tehát a sorrend marad a megszokott, tisztítás, tonizálás, hidratálás. Legfőbb vágyunk a melegben a felfrissülés, és ezt várjuk az arcápolónktól is. A Weleda Frissítő Arctisztítója különösen praktikus, hiszen egy lépést spórolhatunk vele, mert tisztít és tonizál egyszerre. A természetes olívaolaj szappan segítségével a pórusok mélyére hatolva tisztítja az arcbőrt. Használata roppant egyszerű, egy megnedvesített vattára nyomva az arc, a nyak és a dekoltázs területét töröljük át, addig váltogatva a vattát, amíg az tiszta nem marad.

Akinek zsírosodásra hajlamos a bőre, annak érdemes tonikot használnia. A vadrózsalevél kivonat finoman összehúzza a pórusokat, így a tisztító hatás mellett segíti a bőrt, ami újra üde lesz. A Weleda Élénkítő Arclemosó Tonik tartalmazza a természet e csodás adományát, célszerű reggel és este is használni. A száraz arcbőr ápolása pedig gazdag arctisztító tejet kíván. Ezzel a bőrtípussal szelíden kell bánni, mert általában érzékenységgel párosul a szárazság. A Weleda Arctisztító Tej természetes összetevői, mint a jojoba olaj, írisz gyökér kivonat és varázsmogyoró táplálják a bőrt, és még az érzékeny bőrt is védik a kiszáradástól.

A legfontosabb tehát, hogy a szennyeződésektől rendszeresen szabadítsuk meg az arcbőrünket, és ne feledkezzünk meg esténként a smink eltávolításától sem.

Apró trükkökkel egyébként fokozhatjuk a frissítő hatást. A bőrünk élénkebb lesz, ha reggelente hidegvízzel paskolgatjuk, bátrabbak kipróbálhatják a jégkockát is. Addig kell dörzsölgetni vele körkörös mozdulatokkal a bőrt, amíg el nem olvad a jég. A fagyasztóban tárolt kisebb, érdesebb törülköző is remek „radír” a forróbb napokon.

 

A napi pár perces gondoskodást meghálálja a bőrünk, és üdén, frissen élvezhetjük a nyárvégi, ősz eleji napokat is!

Az üde arcbőr titka. HOL Magazin 2015.

 

További információ:

www.weleda.hu

www.facebook.com/WeledaH

 

www.weleda.hu


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing