Az online térbe költözik a Zöldülők Vására

2020.05.28. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka (Ökoanyu magazin) által szervezett, környezettudatos háztartási termékeket bemutató vásár egy hétre az otthonunkba költözik. A vírushelyzetre reagálva a szervezők az online térbe helyezik az eseményt június 2. és június 7. között.

A Zöldülők Vásárának célja, hogy összekösse a tudatos életmód iránt érdeklődőket a környezetbarát termékek gyártóival, forgalmazóival. A zöld életmódról, fenntarthatóságról egyre több információ található és hallható mind az online, mind az offline térben, ezeket hallgatva, olvasva pedig rengeteg kérdés felmerülhet az emberben. Hogyan érdemes mosni a mosható pelenkát? A bőrömnek is jobb, ha szappant használok, vagy csak a környezetünknek? Mire érdemes figyelni, ha élelmiszert vásárolok? A szervezők célja, ahogy az offline vásárokkal is, ezen kérdések megválaszolása, a környezettudatos életmód iránt érdeklődők segítése. 

“Tavaszra két vásárt is terveztünk; egyet Budapestre, egyet pedig Pécsre, a vírushelyzet azonban keresztülhúzta a számításainkat. A karantén alatt azonban azt tapasztaltuk, hogy egyre többen kezdenek el érdeklődni a tudatosabb életmód iránt, melyet külföldi kutatások, és saját minikutatásunk eddigi eredményei is alátámasztanak. Ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk átültetni a Zöldülők Vásárának koncepcióját az online felületekre, és segítjük a hazai kisvállalkozókat, valamint információt, segítséget nyújtunk a zöld életmód iránt érdeklődőknek.” - mondta el Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs munkatársa.

“Sajnáltuk, hogy az esményünk nem tud hagyományos módon megvalósulni, de úgy gondoltuk, kihasználjuk a technika adta lehetőségeket, hogy támogassuk azokat, akik nyitottak a változásra. Reméljük, ha kicsit más módon is, mint amit eddig megszokhattunk, sokan találkozhatunk az online térben, hogy segítsük, kísérjük, meghallgassuk egymást.” - mondta el Nagy Réka az esemény társszervezője. 

A szervezők, ahogy az eddigi Zöldülők Vásárán, most is fontosnak tartják, hogy a rendezvény szemléletformáló jellege is megmaradjon, ezért a “kiállítók” virtuális bemutatkozása mellett rövid előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel is készülnek, valamint a szervezők lehetőséget adnak majd a nézőknek is, hogy feltegyék kérdéseiket. 

Az egy hetes esemény témái és az élő bejelentkezések pontos időpontjai: 

Június 2. 17 óra: Természetes kozmetikumok

Előadó: Ökoanyu

Kiállítók: Nagora Manufaktúra, L. A. Signature, Grapoila, Julka - A Zero Waste Webshop

Június 3. 17 óra: #vegyélhazait - de hogyan add el? | Kerekasztal beszélgetés Nagy Réka, Ökoanyuval és meghívott vendégeivel

Június 4. 17 óra: Környezetbarát babaápolás, gyermeknevelés

Előadó: Horvátth Saci, a Felelős Gasztrohős alapítója

Kiállítók: REpelus, Féltucat, Nagora Manufaktúra, 3ME mosható pelenkák és betétek, varázspalló

Június 5. 17 óra: Zero Waste termékek

Beszélgetés a Talpalatnyi történetek szerzőivel, Dórival és Edvárddal

"Kiállítók": Shamo bags,  BogBag, Lencsi Zero Waste, Julka - A Zero Waste Webshop

Június 6. 17 óra: Termelői finomságok

Előadó: Szabó Eszti, a Felelős Gasztrohős kommunikációs munkatársa

"Kiállítók": Borbolya, Mislenyi Ízműhely, Grapoila

Június 7. 17 óra: Komposztálás kint és bent | tippek, trükkök, jó tanácsok

Szakértők: Kármán Era, a Etyeki Szatyor vezetője, Pancsa Emese, a Compocity TM megálmodója

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az eseményre! További információk a Zöldülők Vására | Online Edition Facebook eseményében

 

 


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing