Az MVI díjátadó gálaebédje

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 5. alkalommal rendezi meg hagyományos évzáró Gáláját, mellyel az idén 100 éve elhunyt Gundel Jánosra, a híres vendéglősdinasztia alapítójára emlékezünk.
A 2015-ös év Gálaebédjének kiemelkedő eseménye az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj 2. alkalommal történő átadása lesz.

A kitüntetés díjazottjainak nevét 2015. szeptember 23-án, Gundel Károly születésének évfordulóján, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón jelentette be szervezetünk.

Az idei díjazottak: Jakabffy László (gasztronómiai szaktanácsadó, az Alabárdos Étterem korábbi sikeres vezetője), Garaczi János (a lajosmizsei Tanyacsárda társtulajdonosa), és Bíró Lajos (Bock Bisztró tulajdonosa). 

A Gundel János korát időző, 21. századra átgondolt étrendet az ország neves konyhafőnökei közösen készítik el.

A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsorát az erre az alkalomra felkért 11 chéf és 2 cukrász örömmel önkéntes munkában vállalta.

(Mellékeljük a Gálaebéd menüsorát, amelyben apróbb finomítások még lehetségesek, illetve fogásonként a borok később kerülnek bele)

 

Ezúton szeretnénk sok szeretettel meghívni Önt és Kedves Partnerét

a Magyar Vendéglátók Ipartestülete

G á l a e b é d j é r e,

amely 2015. november 22-én vasárnap 12:00 órai kezdettel

kerül megrendezésre

Budapesten, a Kopaszi gáton lévő Öbölház Rendezvényközpontban

(11. ker. Kopaszi gát 2.).

 

Az est házigazdája: Kovács Lázár (Lázár Chef)

A belépőjegyek ára:

MVI Tagoknak: 17.000 Ft. (Egy tagsággal összesen 4 db kedvezményes jegy vásárolható)

Nem MVI tagoknak: 20.000 Ft.

 

Részvételi szándékát a galaebed@gmail.com e-mail címen jelezze.

Kérjük, hogy írja meg a résztvevők számát, nevét, a számlázási nevet (cégnév), címet és adószámot is a számla kitöltéséhez.

Ezután mi regisztráljuk asztalfoglalását és átutalásos számlát küldünk a jegyek végösszegéről. (Ha postázási cím nem egyezik meg a számlázási címmel, kérjük írják meg azt is.)

(Belépőjegyet külön nem küldünk, a bejutás regisztráció útján fog történni.)

Bővebb információ www.mvi.hu

 

 

ÉTREND

Gundel Károly – díjátadó Gálaebéd

 

Amuse bouche falatok

 

Mede Ádám  (Onyx Étterem)

Chilis gyömbéres sütőtök velouté, füstölt szarvas szívvel, sajtos tök krokettel

Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)
Nyúl terrine, szalontüdő, ánizsos bébirépa

Folyami rák, kecsege kocsonya, tormás almakrém, fekete fokhagyma

 

Hideg előétel

 

Kalas László és Ortó Gyula (Budapest Party Service)

Saját hálójában füstölt mangalica szűzpecsenye, malacpofasajttal, tormás körtepürével

 

Leves

 

Ádám Csaba és Kiss Sándor (Olimpia Étterem)

Újházi „gomba” consommé, szarvasgombás ramen tésztával

 

Meleg fogásközi étel

 

Macsinka János (Macok Bistro, Eger) és Volentér István (67 Étterem, Székesfehérvár)

Szilvásváradi pisztráng meleg karfiol terrinnel, marinált zöld almával, bergamot olajos hollandi espumával

 

Sorbet

 

Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)

málna-rózsa

 

Főfogás – derékétel

 

Ványi László (Thermál Hotel Visegrád) és Gottwald Szilárd (Gottwald Hotel, Tata)

Szarvas gerinc mézes gerslivel, vargánya mignonnal és birses burgonya fánkkal

 

Desszert

 

Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)

GP60 arabica macaronnal

(málnás pisztácia mousse liszt nélküli csokis piskótán,  kávés macaronnal)

 

Petit Fours

Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)

kávés macaron whiskey szívvel

Rákóczi kosár

roppanós sós karamell csók

pisztácia kagyló (csokoládé hüvely pisztácia ganache-al töltve, szaloncukor papírba állítva)

(időpont: 2015. nov. 22. vasárnap, helyszín: Öbölház Rendezvényközpont, Kopaszi gát)


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing