Az MVI által alapított Gundel Károly díj ettől az évtől a Gundel Étteremben kerül átadásra

2019.07.04. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Gundel Étterem Együttműködési megállapodása alapján az elkövetkezendő években az MVI által alapított Gundel Károly díj ettől kezdve a Gundel Étteremben kerül átadásra, így kerülve méltó helyére „a szakma Kossuth-díja”-ként aposztrofált rangos szakmai elismerés.

Peter Knoll, a Gundel étterem igazgatója büszke arra, hogy az idén 125 éves étterem lesz a házigazdája a névadójáról elnevezett díjnak, ami a szakma kiválóságát díjazza. A Gundel étterem 2014-ben éppen azért került be a Hungarikumok közé egyedüli étteremként, mert elkötelezett Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége mellett. Gundel Károly zseniális érzékkel alkalmazta a modern technológiákat a századforduló magyar konyhaművészetében. Úttörő munkájának eredményeként Magyarország felkerült a világ gasztronómiai térképére. Gundel Károly gasztronómiai történelmet írt ételeivel. A Gundel Károly díjat olyan séfek kaphatják, akik a szakma legjobbjai, ezért méltók a névadó örökségére.

A díjat a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. Az eddigi díjazottak: Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014., Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015., Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016., Csapody Balázs – 2017., Rosenstein Tibor – 2018. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. A Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére alapított díj odaítéléséről 19 tagból álló szakmai grémium dönt. A zsűri tagjai a legelismertebb gasztronómiai szövetségek, valamint a Gundel étterem képviselői

A díjátadó Gálaebéd az idén 125. éves fennállását ünneplő Gundel Étteremben kerül megrendezésre november 24-én vasárnap.

 

A szakmai zsűri tagjai:

Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság

Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Magyar Éttermi Mesterek Klubja

Magyar Éttermi Szövetség

Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök és alelnök)

Magyarországi Rendezvény-szervezők és -szolgáltatók Szövetsége

Pannon Gasztronómiai Akadémia

Stílusos Vidéki Éttermiség

Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége

Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete

valamint

a Gundel Étterem képviselője,

a Gundel család egy képviselője,

a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola mindenkori igazgatója,

a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának képviselője,

a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum képviselője.

 

Sajtókapcsolat: Bíró Bernadett MVI, info@mvi.hu

 


Cikkajánló
- Dining Guide - Volkswagen TOP100 Étteremkalauz
- Elindult a JótÉtel, a kommunikációs és vállalati szektor jótékony célú kezdeményezése
- MobilaDalin - régi új szereplő a bútortérképen
- Meddőség ellen a természet erejével
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing