Az innováció jegyében telt a MaReSz Nap

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége március 19-én a rendezvényszakma elsőszámú konferenciáját, a MaReSz Napot. Az „Innováció a rendezvényszervezésben” témakörben szervezett előadássorozatra változatos programokkal, mégis azonos gondolatkörre épülő előadásokkal készültek a szervezők. 

Az eseményt hatalmas érdeklődés övezte, hiszen a rendezvényszakma évek óta kihívásokkal küszködik, melynek egyetlen kivezető útja a kreativitás, a megújulás.. 

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese. HOL Magazin 2013.

A Larus rendezvényközpontban tartott egész napos fórumot - melyen a rendezvényszervező cégeken kívül rendezvényhelyszínek, catering és technikai szolgáltatók képviselői vettek részt -Ganczer Gábor, a MaReSz elnöke nyitotta meg, majd a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettesével, Horváth Gergellyel közösen átadták a MaReSz-Díjakat, melyet az idei évben Horváth Ágnesnek, a MaReSz főtitkárának, és Morlin Franciskának, a Chemol Travel kongresszusszervezési és beutazási üzletágvezetőjének ítélt oda a Szövetség.

MaReSz Nap 2013. HOL Magazin 2013.

A több mint 150 résztvevővel zajlott esemény délelőtti programján Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese a nemzeti marketingszervezetnek a hazai rendezvényipar fellendítéséért folytatott külpiaci erőfeszítéseiről beszélt, míg Ferenczy Anikó, a Magyar Kongresszusi Igazgatóság igazgatója Magyarország nemzetközi konferenciapiaci pozicionálása érdekében kifejtett hosszú távú stratégiai terveikről és ennek eszközeiről tartott előadást. Őket Mr. Marc Slenema követte az MCI Amsterdam nemzetközi konferenciaszervező cég képviseletében, aki Magyarországról, mint konferenciahelyszínről tett észrevételeit, tapasztalatait osztotta meg a közönséggel, valamint kitekintést adott a nemzetközi MICE trendekre.

MaReSz Nap 2013. HOL Magazin 2013.

A plenáris előadások talán legélénkebb érdeklődést kiváltó programja a szervezők és beszállítók (helyszínek, technikai cégek, stb.) problémáit feltáró előadás és az azt követő vitafórum volt. A rendezvénypiac különböző szektoraiban dolgozó meghívottak az egymás közötti legjellemzőbb konfliktusokat (pl. kizárólagosság, árazási illetve jutalékpolitikai kérdések, direkt megkeresésekre küldött ajánlatok) és azok lehetséges megoldásait próbálták megvitatni egymással, melynek egyöntetű konklúziójaként a folyamatos párbeszédet és a networking fontosságát hangsúlyozták.

Tordai Bálint, Bo Event. MaReSz Nap 2013. HOL Magazin 2013.

Az ebédszünetet követően délután egymással párhuzamosan, két szekcióban folytatódtak a nagy érdeklődésre számot tartó programok. A szinte zsúfolásig telt termekben a MaReSz Nap résztvevői többek között a rendezvényeken alkalmazott információtechnológia legújabb trendjeiről hallhattak előadást Kiss Zsolttól, a COMPOFFICE-R Kft. ügyvezetőjétől, majd az innovatív rendezvény gasztronómiai megoldások lehetőségeiről, fontosságáról mesélt Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezetője. Ezután szerzői jogvédelem, koncepcióvédelem, azaz „ötletlopás” témában gazdagodtak sok hasznos információval a szervezők dr. Nagy Balázstól, a dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda képviseletében. A nap utolsó előadásaként konkrét példák említésével a rendezvényszervezést terhelő legfontosabb adózási jogszabályok is terítékre kerültek, különös tekintettel a reprezentációs adóra - a Correct Pénzügyi és Könyvszakértő Kft. munkatársainak köszönhetően.

Pintér Katalin, Gerbeaud Ház. HOL Magazin 2013.

A másik szekcióban Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke mesélt az eseménykommunikáció legfőbb kihívásairól, majd Vaskó Tünde, a Visualpower Kft. marketing- és kommunikációs igazgatója tartott látványos filmbejátszásokkal gazdagított előadást a 3D-s épületfestésről, az „épületmozgató” animációkról és objektumvetítésről. A délután folyamán a rendezvényszervezőket oly gyakran érintő rendezvénybiztonsági kérdések is megvitatásra kerültek Bernáth Mihály biztonságszervező szakember jóvoltából.

MaReSz Nap 2013. HOL Magazin 2013.

- A MaReSz közleménye -


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing