Az Erzsébet térre költözik a Budapesti Pálinkafesztivál

Idén tavasszal nem a budai Várban, hanem az Erzsébet téren várja a gyümölcspárlatok kedvelőit a Budapesti Pálinkafesztivál május 16. és 19. között.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és Az Év pálinkájával nyitja meg kapuit a Design Terminál mögötti parkban - közölték a szervezők az MTI-vel.

A 2013-as Év pálinkája meggyből készül, a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A házasított párlatok hagyományát a Budapesti Pálinkafesztivál vezette be, először szilvából, majd barackból készült el az Év pálinkája.

A fesztivál zsűrije döntése alapján az idei blendbe Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és Újfehértói Fürtös pálinkák kerültek. A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott, blendelt párlatból 1500 darab fél literes, egyedi tervezésű, piros színű palack készül a tavaszi fesztiválra, ahol az Év pálinkáját először kóstolhatja meg a közönség.

Mint a szervezők emlékeztetnek, a csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát Magyarországon nemesítették, például a fürtös- és a cigánymeggyet. A májusi rendezvényen a magyar gyümölcsből készült párlatok mellett ezúttal a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet.

 

MTI 2013. március 8., péntek 7:18


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing