Az első magyarországi kombószállodával és megújult szobákkal erősít az AccorHotels

2018.06.07. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Az AccorHotels magyarországi Mercure szállodái számára 2018 a megújulás éve. Tavasztól a Mercure Budapest Buda és a Mercure Budapest Korona vendégei már felújított szobák kényelmét élvezhetik a fővárosi látogatásuk során. A Mercure Budapest Buda különösen érdekes lehet az utazók számára, hiszen Magyarországon először valósul meg két hotelmárka, a Mercure és az ibis kombinációja egy szálloda épületén belül.

Idén tavasszal fejezték be a budapesti Mercure szállodák tavaly indult teljes felújítási programjának a következő ütemét, melynek köszönhetően a szobák jelentős része új megjelenést nyert. A munkálatoknak köszönhetően a Mercure Budapest Buda 400 szobájából 160, a Mercure Budapest Korona 420 szobájából 101 szoba kapott teljesen új külsőt. A Mercure Budapest Buda teljes felújítása jövő év elejére készül el, melynek befejeztével 400 új szobával és teljes körűen átalakított közösségi terekkel, étteremmel várja majd vendégeit a hotel. A Mercure Budapest Korona teljes körű átalakítási munkálatai 2020 elején fejeződnek majd be, míg a harmadik fővárosi Mercure szálloda, a Mercure City Center hamarosan elnyeri végleges formáját.

Felújított szoba a Mrecure Budapest Corona épületében. HOL Magazin 2018.

„Budapest egyre vonzóbb úti cél mind a szabadidős, mind az üzleti, mind pedig a kettő ötvözetének számító „bleisure” utazók körében. Trendi és egyben biztonságos város is. A felújítási munkálataink során már szem előtt tartottuk az Y és a Z generációs utazók igényeit és fogyasztói szokásait.” – tette hozzá Sabina Bartyzel, a magyarországi Novotel és Mercure szállodák regionális üzemeltetési igazgatója.

A megújult szállodák közül a legmeghökkentőbb változások a Mercure Budapest Budában történnek, hiszen a 400 szobával rendelkező hotelből Magyarország első kombószállodája lesz. Az épület első három emelete ibis szállodaként, míg a többi szint a Mercure sztenderdeknek megfelelően folytatja működését. Ez összesen 150 ibis és 250 Mercure szobát jelent, melyekből a felújítás első szakasza során 60 ibis és 100 Mercure szoba készült el. Az egyedülálló koncepció megvalósításával a hotel optimalizálni tudja kapacitásait, illetve képes mindkét szálloda vendégkörét egyszerre kiszolgálni.

Felújított szoba a Mercure Budapest Buda épületében. HOL Magazin 2018.

Budapest az elmúlt években egyre előkelőbb helyet foglal el Európa legkedveltebb úti céljai között, ezért fontos, hogy a Mercure szobái a mai igényekhez igazodjanak, és látogatóik számára felejthetetlen vendégélményt nyújtsanak. A Mercure szállodák kialakítása során nagy szerepet játszik a helyi inspirációk beépítése a megjelenésbe, így további érdekesség, hogy a megújult szállodák design elemei Budapest védjegyeit mutatják be. A Mercure Budapest Budában megjelenik a budai várnegyed közelsége, melynek hangulata már a szobákban érezhető, illetve a Dunán átívelő hidak kerülnek a fókuszba, így jelennek meg a nyitott helyiségekben hídépítésre utaló részletek vagy a folyó vonalai az absztrakt mintájú padlózaton. Míg a Mercure Budapest Koronában a főváros múltja fedezhető fel, hiszen a város ékessége, a budai vár, a történelem során hosszú évekig szolgált a magyar királyok lakhelyéül. A falra festett koronák, és egyéb uralkodói attribútumok modern formában idézik meg a régmúlt időszak szellemét.

Az AccorHotels számára kiemelt fontosságú a környezettudatos szállodaüzemeltetés, ezért mindhárom hotel felújítása során olyan megoldásokat alkalmaztak, melyek igazodnak a csoport környezetvédelmi programja, a PLANET 21 követelményeihez. A Mercure szállodák mindegyikében LED égők biztosítják a világítást, a szobákban víztakarékos csapok, valamint Fan Coil-ok találhatóak, melyek hűtésre és fűtésre egyaránt használhatóak, energiatakarékosak és könnyen szabályozhatóak.

 

 

Az Orbis Hotel Groupról

Az Orbis Hotel Group a legnagyobb szállodahálózat Lengyelországban és Kelet-Európában. Az Orbis 127 szállodából áll és az AccorHotels márkáinak a kizárólagos képviselője 16 országban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Észtországban, Horvátországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Magyarországon, Moldovában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában. Közel 20.500 szállodai szobával rendelkezik. A szállodák Sofitel, MGallery by Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, adagio, ibis, ibis Styles és ibis budget márkanevek alatt üzemelnek. Ezek a világszerte ismert márkák garantálják a szolgáltatások minőségét különböző kategóriákban, az ötcsillagos luxustól az egycsillagos budgetig.

Az Orbis stratégiai partnere az

Az AccorHotelsről

Az AccorHotels a világ vezető utazási és életmód csoportja és digitális innovátor, mely egyedi élményeket kínál több mint 4 300 szállodával, resorttal és rezidenciával 100 különböző országban.

Nemzetközileg elismert szállodamárkákból álló páratlan portfoliójával, mely lefedi a teljes palettát a luxustól az economy-ig, az upscale-től a lifestyle és midscale márkákig, az AccorHotels több mint 50 éve a szakértelmet és tapasztalatot testesíti meg.

Az alapvető szállodaipari tevékenységén kívül, az AccorHotels sikeresen terjesztette ki szolgáltatásait, vezető szerepet szerezve a luxuskategóriás magánlakások bérleti piacán, több mint 10 000 különleges szállással a világ körül. A Csoport emellett aktív a concierge-szolgáltatások, co-working, dining, rendezvény-management és digitális megoldások terén is.

A több mint 250 000 főből álló globális dedikált csapatára támaszkodva, az AccorHotels elkötelezetten valósítja meg a legfontosabb misszióját: „Feel Welcome” - minden vendég érezze otthon magát. A vendégeknek hozzáférése van a világ egyik legvonzóbb szállodai hűségprogramjához is, a Le Club AccorHotels-hez.

Az AccorHotels aktív szerepet vállal a helyi közösségekben és elkötelezett a fenntartható fejlődés és szolidaritás terjesztése mellett a PLANET 21 Acting Here átfogó programján keresztül, ami összeköti a munkatársakat, vendégeket és partnereket a fenntartható növekedés előmozdítása érdekében.

2008-tól az AccorHotels Szolidaritás Alapítványi Alap a Csoport aktivitásainak és értékeinek a természetes része, segítve a harcot azellen, hogy a társadalom leghátrányosabb helyzetű tagjai társadalmilag és egzisztenciálisan kirekesztettnek érezzék magukat.

Az Accor SA az Euronext párizsi tőzsdén (ISIN kód: FR0000120404) és az Egyesült Államokban az OTC piactéren (kód: ACRFY) jegyzett vállalat.

További információért és foglalásért látogasson el az accorhotels.group vagy az accorhotels.com oldalakra, vagy csatlakozzon és kövessen minket Twitteren és Facebookon.


Cikkajánló
- Karácsony - Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számít a szállodaszövetség
- Januárban bezár a Buddha-Bar Hotel Budapesten
- 5 éves a Bubbles Club!
- Ragyog a Radisson Blu Béke Hotel design-ja
- A Sárkánykalandok Hévízen folytatódnak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing