Az Agárdi lett az év párlatfőzője

2015.03.18. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el az év párlatfőzője címet a 2015-ös Destillata nemzetközi párlatversenyen, amelynek díjátadóját idén Burgenlandban tartották.

Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és a cég egyik tulajdonosa vette át a kitüntetést. Az eseményt követően elmondta: a szakmát tulajdonképpen itt Burgenlandban, egy helyi tanítómestertől sajátította el, "ezek szerint nem is olyan rosszul".

Ezüstéremmel a svájci Heiner'st, bronzzal a német Liebl főzdét jutalmazták. Az év felfedezettje a felső-ausztriai Deisinger Hof pálinkaműhely lett.

A zsűri értékelése szerint a legjobb minőségű termékek közé került - a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Szárban működő Spirits 68 (Nobilis Pálinkafarm), a soproni 1 Csepp Pálinka, a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, a Dunakilitiben működő Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra és a soltvadkerti Schiszler Pálinka is a Zsombos-Drinktől.

Nagyon jó minősítést kapott a kiskőrösi Kunság-Szesz és 895 Hunnium, az etyeki Pap és Pap (Etyeki Czimeres Pálinka), Tavasz Sándor Ajkáról, a györkönyi Vitalis (Márton és Lányai Pálinka), a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka, a Tuzséri Pálinkamanufaktúra és a jászberényi Krasnyánszki Krisztián pálinkája. Jó minőségi elismerést a kisvárdai Várda Drink kapott.

Kilenc nemzet 162 üzeme vett részt a versenyen, a szakértő zsűri csaknem 1500 terméket értékelt. Ausztriából 88, külföldről 74, Magyarországról 25 pálinkafőzde vett részt a Destillatán.

 

 

MTI 2015. március 16., hétfő 13:12


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing