Augusztus 20. - Szegedi programok

2016.08.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Fúvószenekari találkozóval, kézműves sörfesztivállal és látványos showelemekkel tarkított tűzijátékkal készülnek a szervezők az ünnepi hétvégére Szegeden.

Az államalapítás ünnepe köré szervezett programok csütörtökön kezdődnek a Tisza partján. A forgalom elől lezárt rakparton már épülnek a bódék, melyekben kézműves söröket kínálnak majd az árusok.

Augusztus 18. és 21. között a RakpartFeszt - Kézműves Sörünnepen harminc főzde több mint 150-féle sörét kóstolhatják meg az érdeklődők, a magyar mellett többek között cseh, belga, ír és spanyol ízek közül lehet válogatni. A jó hangulatról a Gypo Circus, Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd, a Tom White and the Mad Circus és a Pannonia AllStars Ska Orchestra gondoskodik.

A belvárosban a SzegedART keretében fúvószenekari koncertekre invitálják az érdeklődőket. Gyimóthy Zoltán, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar karmestere elmondta, hogy csütörtökön Kiskunmajsáról érkeznek zenészek, pénteken a vásárhelyi katonazenekart és a Fricsay Ferenc Fúvószenekart hallhatják az érdeklődők, szombaton a mórahalmiak lépnek fel, míg vasárnap egy csaknem száz tagot számláló zenekar érkezik Kínából Szegedre.

A hétvége csúcspontja a szombati tűzijáték lesz - mondta a Pyro Maxx Kft. ügyvezető igazgatója. Bácskai Dániel elmondta, hogy tűzijáték-musicallel készülnek, ami azt jelenti, hogy a zene hangulatát, lendületét és ütemét figyelembe véve robbannak majd a rakéták. A negyed órás show része lesz a Belvárosi hídról leömlő görögtűz és egy tűzijátékból kirajzolódó Szeged-felirat a Tisza fölött. Ez utóbbi 25 méter széles és 35 méter magas betűkből rajzolódik majd ki.

 

 

 

 

MTI 2016. augusztus 17., szerda 15:12


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing