Átadták az idei Pro Turismo-díjakat

2016.10.06. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Átadták a Pro Turismo-díjakat, a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését az idén hat szakember vehette át. A díjakat Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos adta át, aki a közlemény szerint elmondta: elsősorban olyan szakemberek részesültek a kitüntetésben, akik személyükben, teljesítményükkel is a turizmus megújulását képviselik. Úgy vélte, a kormányzat maga is újítóként lépett fel, amikor tavasszal új szervezeti alapokra helyezte az ágazat irányítását, hogy Magyarország adottságaiban rejlő turisztikai potenciált még inkább kiaknázza.

A turizmus megújítása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként 2016-ban Pro Turismo-díjban részesült Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető partnere, Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál alapítója, a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. társtulajdonosa, Madary Orsolya, a Magyar Konyha szerkesztő-újságírója és Mészáros Zoltán, a VeszprémFest alapítója, fesztiváligazgatója.

A turisztikai kormánybiztos a közlemény szerint hangsúlyozta: a turizmus szereplőinek globális versenyében Európa és benne Magyarország csak akkor tarthat lépést a fejlődés ütemével, ha újító, vállalkozó szellemben is felveszi a ritmust. Magyarországnak tehát nem csupán Közép-Európa turisztikai központjává, hanem a turisztikai innováció centrumává kell válnia - tette hozzá.

A szeptember 5-én megjelent Magyar Közlönyben olvasható Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter rendelete, amelynek értelmében a Pro Turismo-díjban évente hat személy részesülhet, a díj adományozását a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, valamint a turisztikai és vendéglátó ipari szakmai szervezetek kezdeményezhetik.

Az MTÜ közleménye szerint 1989 óta az idei díjazottakkal együtt 256-an részesültek a Pro Turismo-díjban.

 

 

MTI 2016. október 3., hétfő 18:25


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing