Átadták az idei Aranykönyv-díjakat

2013.05.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Kultúra

„Aki focizik egész gyerekkorában, annak a fociizma fejlődik, aki könyvet olvas, annak meg a képzelőereje, fantáziája” - mondta Hajós András, a Libri Aranykönyv díjátadó gála műsorvezetője. Szerencsére az Aranykönyv szavazás immár negyedik alkalommal bizonyítja, hogy sokan vannak, akik nemcsak focizni szeretnek, hanem el nem múló vonzódást, lelkesedést éreznek a könyvek iránt, és évről évre örömmel szavaznak kedvenceikre. 

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. tavaszának immár hagyományos velejárója az Aranykönyv Szavazás, amely március elejétől tartotta lázban a könyvimádókat. 5+ 1 kategóriában voksolhattak arra, hogy a tavaly megjelent könyvek közül melyek kapják meg az Aranykönyv-díjat.

„Számunkra nagyon fontos ennek a díjnak a létezése, mert ez egy többszörös, kölcsönös visszajelzés. Egyrészt az olvasóktól, a könyvek valódi fogyasztóitól a szerzők és a kiadók felé, ők így kapnak visszaigazolást az írásukról. A kiadók közötti párbeszédben, illetve a kiadók és a Libri kommunikációjában is egy fontos pont évről évre, hogy igen, itt vagyunk, és ebben a véleménynyilvánításban most éppen ez az eredmény alakult ki. Néha meg kell állni és értékelni az olvasói véleményeket, hiszen nekik, értük készülnek a könyvek.” – így nyilatkozott Kovács Péter, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a díjátadó gála után.

Kádár Annamária is a díjazottak között. HOL Magazin 2013.

A Budapesti Music Center éttermében május 8-án este izgalommal gyűlt össze a könyszakma, hogy kiderüljön, a kéthónapos szavazás végén kik lettek az ország kedvencei. Sok meglepetés született, már az ajánló kör után kiestek olyan sikerkönyvek szerzői, akik egészen biztosan számítottak arra, hogy legalább a TOP 10-be kerülnek. A legjobb tízes listákon nagy volt a versengés, és bizony sokszor ott sem a papírforma győzött.

Mindenki olvas. Ezzel a szlogennel indult útnak az Aranykönyv szavazás, és az ezévi eredmények is ezt igazolják. Nagyon különböző ízlések és nagyon különböző kötetek futottak be a győztes helyekre. Persze ez semmit sem von le a most éppen díjat nem nyert könyvek értékéből és a kiadók munkájából, csak egy pillanatra most megállt ünnepelni a magyar könyves-társadalom. Félúton a Könyvfesztivál és a Könyvhét között átadták tehát az idei Aranykönyv-díjakat.

330 000 szavazat alapján végül is az alábbi eredmények születtek:

*

Gasztronómia - külföldi

GORDON RAMSAY: RAMSAY LEGJOBB MENÜI

Alexandra Kiadó

*

Gasztronómia - magyar

HORVÁTH ESZTER: DESSZERTŐRÜLT

Boook Kiadó

*

Gyermek és ifjúsági - külföldi

J. R. R. TOLKIEN: TOLKIEN MESÉI

Partvonal Kiadó

*

Gyermek és ifjúsági - magyar

LEINER LAURA: A SZENT JOHANNA GIMI 7. - ÚTVESZTŐ

Ciceró Könyvstúdió

*

Ismeretterjesztő - külföldi

CESAR MILLAN: A KUTYA MINT CSALÁDTAG

Gabo Könyvkiadó

*

Ismeretterjesztő - magyar

KÁDÁR ANNAMÁRIA: MESEPSZICHOLÓGIA

Kulcslyuk Kiadó

*

Klasszikus (2012-ben újra kiadott) - külföldi

STIEG LARSSON: A TETOVÁLT LÁNY

Animus Kiadó

*

Klasszikus (2012-ben újra kiadott) - magyar

FEKETE ISTVÁN: TÜSKEVÁR

Móra Könyvkiadó

*

Szépirodalom - külföldi

PHILIPPE POZZO DI BORGO: ÉLETREVALÓK

Sanoma Media Budapest

*

Szépirodalom - magyar

ÖRKÉNY ISTVÁN: ÁPRILIS

Palatinus Kiadó

*

Szórakoztató irodalom - külföldi

GEORGE R. R. MARTIN: SÁRKÁNYOK TÁNCA

Alexandra Kiadó

*

Szórakoztató irodalom - magyar

S.Ö.R. - SHAKESPEARE ÖSSZES RÖVIDÍTVE

Parlando Stúdió

*

Örkény Istvánné. HOL Magazin 2013.

A díjazott könyvek is megtalálhatóak a többivel együtt itt: www.libri.hu. Az idei kiadású könyvekre pedig már lehet jóelőre odafigyelni, hiszen jövőre is lesz Aranykönyv-szavazás, érdemes már most megjegyezni, hogy akkor melyek legyenek Magyarország kedvencei. Addig is olvassunk sokat!


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Színház még nincs, bisztró már van: megnyitott az Átrium Bisztró
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál
- Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing