Átadták a siklósi termálfürdőt

Az 5500 négyzetméteres, nyaranta egyidejűleg három és félezer ember befogadására alkalmas, de egész évben nyitva tartó Thermal Spa Siklós 13, számos élményelemmel felszerelt medencével, wellness szolgáltatásokkal, masszázsokkal, egyebek mellett szaunákkal is várja a látogatókat.

A fürdőberuházást az önkormányzat saját erőből valósította meg, fedezetét kötvénykibocsátásból teremtette elő. A kivitelező Aquaplus Kft. 25 évre a fürdő üzemeltetését is vállalta, ez idő alatt 800 millió forintot fizet az önkormányzat kasszájába, s jövő februárra 1,1 milliárd forintból egy négycsillagos, 44 szobás szállodát is felépít a létesítmény szomszédságában.

A korábbi strand helyén megvalósult fürdőépítés Siklós történetének egyik legnagyobb fejlesztése, amelyről Marenics János, a város független polgármestere az átadási ünnepségen úgy fogalmazott: Siklós ezzel megérkezett Európába. Hozzátette: a fürdő megnyitása, a siklósi vár másfél milliárdos felújítása és a belváros rekonstrukciója közép- és hosszú távon a város turisztikai vonzerejét növeli.

A politikus korábban azt mondta: nem tartja kockázatosnak, hogy a fürdőfejlesztés költségeinek fedezetét önkormányzati forrásból biztosítják, mert a vállalkozásba néhány éven belül magántőkét is igyekeznek bevonni, s az csökkenteni fogja a kisváros anyagi terheit. Hangsúlyozta, attól sem tart, hogy fejlesztésük a szomszédos Harkány nemzetközi hírű fürdőjének vonzereje miatt háttérbe szorul.

A fürdő kivitelezői szerződése augusztus 20-át rögzítette a beruházás befejezésének határidejeként, de az önkormányzat szerette volna, hogy a létesítményt már májusban, az idegenforgalmi szezon kezdetén birtokba vehessék a fürdőzők. Erre azonban nem volt mód. A kivitelező korábbi indoklása szerint ugyanis a munkálatokat a terület régészeti feltárásának elhúzódása, továbbá az elmúlt hónapok csapadékos időjárása hátráltatta. A július 23-ra kitűzött hivatalos átadási ünnepséget is el kellett halasztani augusztus 5-re. A fürdőben csütörtökön a próbaüzem kezdődik, műszaki átadása folyamatban van.

www.delmagyar.hu


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing