Átadták a Pannonhalmi Apátság látogatóközpontját

A néhány éve átadott fogadóépület mellett, a szakrális központ felé vezető út mentén nyitotta meg kapuit a Pannonhalmi Bencés Főapátság látogatóközpontja.

Az európai uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztés számos, az ide látogatók életét megkönnyítő létesítményt foglal magába. A hatalmas üvegfalakkal határolt épületben konferenciaterem, étterem, borszaküzlet és parkoló is található.

A 65 fő befogadására alkalmas Viator étterem régi igényt elégít ki, a turisztikai célpont közelében eddig nem volt színvonalas vendéglátóhely.

A konferenciaterem, a rendezvény típusától függően, akár 150 vendég egyidejű ellátására is alkalmas, míg a parkolóban 70 autó kaphat helyet. Kialakításra került egy kerékpártároló és egy csomagmegőrző is.

A kétszintes, akadálymentesített épület átadását követően a fejlesztés újabb üteme következik, aminek keretében az arborétum és a gyógynövénykert felújítására, a levendula lepárló felépítésére kerül sor. Hamarosan nekilátnak a vendégháznak is, ami hosszabb távú itt tartózkodást is lehetővé tesz.

A bencések a fejlesztésektől a az eddigi évi 120,000 fős látogatószám 20%-os növekedését várják.


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing