Átadták a Hilton Budapest új Historical Lounge recepcióját

2016.10.12. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Ünnepélyes keretek között átadták a Hilton Budapest Historical Lounge recepcióját. Az új kialakításnak köszönhetően eddig nem látogatható terek nyíltak meg és váltak a szálloda szerves részévé. A különleges alkalom kapcsán a meghívott vendégek megismerkedhettek a szálloda egyedülálló helyszíneivel, mint az újonnan kialakított csoportos recepcióval, a közel 300 000 éves barlangbejárattal, az üvegfallal „átláthatóvá” vált Babits sétánnyal és a szálloda hangulatos várpincéjével.

A Hilton Budapest felújítása újabb állomásához érkezett akkor, amikor 2016 októberében a nagyközönség számára is elérhetővé vált az új recepció, a Historical Lounge. Az Budavári Önkormányzat már korábban szorgalmazta, hogy a vár területén minimálisra csökkenjen a buszforgalom, így a Hilton Budapest szálloda számára is megoldandó feladattá vált, hogy buszos vendégei részére a lehető legkényelmesebbé tegye az érkezéssel illetve távozással együtt járó ki- és beszállást.

Új bejárattal várja buszos vendégeit a Budapest Hilton. HOL Magazin 2016.

Új bejárattal várja buszos vendégeit a szálloda

A Danubius Hotels Group végül arra az elhatározásra jutott, hogy a szállodához busszal érkező vendégeket ezentúl egy új bejáraton keresztül, a várfalon belüli terület érintése nélkül érkezteti. A több mint 600 millió forintos beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül 2 darab 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe. Az újonnan kialakított szintről a panoráma-üvegezésű liftekből a Parlament látványa tárul elénk.  

Az akna építésekor fontos tényező volt, hogy az alsó bejárati csarnok munkáit a Hilton eredeti alapja alatt 6 méterrel mélyebben kellett kialakítani. Az alsó bejárat megközelítése érdekében egy vendég-lépcsőt is kialakítottak, mely a védett várfallal párhuzamosan emelkedik. A alsó bejárati csarnokban az eredeti sziklaképződményeket, sőt ahol lehetséges volt az eredeti szikla-mennyezetet is meg tudták őrizni. A felső vendégfogadó tér a hetvenes években helyreállított Kolostor-kerengő teréhez és két újonnan kialakított, a vendégszintekre vezető panorámalifthez kapcsolódik.

Feltárulnak az új közösségi terek a Budapest Hiltonban. HOL Magazin 2016.

Feltárulnak a Hilton Budapest új közösségi terei

Az ünnepélyes átadó során az elsők között a szálloda kiemelt partnerei próbálhatták ki az új területet, akik útjuk során nem csak a különleges barlangbejárat látványában gyönyörködhettek, de a kolostorudvar szintjére érkező két panoráma felvonót is kipróbálhatták. A Historical Lounge recepciójára érkezve az angol Goddard & Littlefair tervező iroda által kialakított elegáns, minden tekintetben modern és komfortos belsőépítészeti megoldásokkal találkozhattak.

A csoporttal érkező vendégek, mint jelen esetben az estre meghívottak is, teljeskörű kiszolgálást kaptak: a ki- és bejelentkezés mellett, akárcsak a főbejáratnál található recepció esetében, itt is mód van a poggyászok tárolására, továbbá teakonyha és illemhelységek teszik kényelmessé a várakozás perceit. A bejelentkezés után a vendégeknek nincs más dolguk, mint a kerengő oldalából induló új liftekkel feljutni az emeleti szobájukhoz.

Különleges helyszínek, felfedezésre váró terek a Budapest Hilton épületében. HOL Magazin 2016.

Különleges helyszínek, felfedezésre váró terek

Dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere, Dr. Deák Imre a Danubius Hotels Group vezérigazgatója és Árvai Zoltán a Hilton Budapest szállodaigazgatója méltatta a sikeres beruházásokat.

A beszédeket követően folytatódott a különleges bemutató: a Historical Lounge-ból kilépve a Babits sétányon az új üvegkorlátnak köszönhetően a Parlament egyedülálló panorámája fogadta a vendégeket. Míg a borrajongók az egyedi atmoszférával rendelkező, újonnan kialakított pincehelyiségben bor-casinon tehették próbára a tudásukat, addig a Dominkánus udvaron LED-ruhába öltözött táncosok szórakoztatták a nagyérdeműt.

Dr Nagy Gábor polgármester beszéde a megnyitón. HOL Magazin 2016.

A felfedezések nem csak a látványra korlátozódtak, hiszen az ICON Étterem kulináris utazásra invitálta a meghívottakat. Az öt kontinens nemzetközisége mutatkozott meg a kiállított gasztro pontokon. Ahogy a szálloda nemzetközi vendégköre, éppen úgy a felszolgált különleges falatok is rámutattak arra, hogy a Hilton Budapest gasztronómiai kínálatában változatos és ízletes ételeket kóstolhatunk. A fogások között olyan ínyencségeket találhattunk, mint a maláj rákfarok, a szirakuzai halleves, a japán csirkenyárs vagy a jamaikai fűszeres lapocka. A finomságok mellé a frissítő italokat a Hilton Budapest borkínálatából szolgálták fel. 

Az ICON étterem vendéglátása a Hiltonbeli megnyitón. HOL Magazin 2016.


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Meddőség ellen a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing