Átadták a Füvészkert fejlesztésének első ütemét

Megújult a fővárosi Füvészkert, Budapest Belváros botanikus kertje és népszerű szabadtéri rendezvényhelyszíne. A látogatók ismét gyönyörködhetnek a különleges növényekben. Helyreállították a gyógy-és fűszernövények részlegét, a történeti és a rendszertani gyűjteményt is.

A park akadálymentes lett, és több napkollektort is beszereltek az energiatakarékosság miatt. Növelték a gyógy- és fűszernövények, egynyári növények valamint a hazai védett növények számát, teljesen felújították a Victoria-házat, a gyűjteményes növényházat, a szaporítóházat és a vizes élőhelyeket is. Hudecz Ferenc, az ELTE rektora azt hangsúlyozta, hogy a Füvészkertre fennállása óta még soha nem költöttek ennyi pénzt.Az uniós támogatásból szépülő füvészkert eddig 400 millió forintból szépült, de a
munkálatok folytatódnak. Új öntözőrendszert építenek majd ki, és felújítják az utakat is, várhatóan jövő év végére lesz teljesen kész.
A botanikus kert népszerű esküvőhelyszín, emellett céges családi napok és kerti partik ideális szabadtéri helyszíneként is tökéletes megoldás. A megújult felületek még több lehetőséget kínálnak.

Füvészkert a rendezvényhelyszín specialista oldalain >>>
Gyors ajánlatkérés lehetősége >>>


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing