Átadták a felújított gyulai fürdőt

Csaknem 1,2 milliárd forintos uniós támogatásból megújult a Gyulai Várfürdő, az új élményfürdő, az AquaPalota megnyitásával a létesítmény négyévszakos fürdővé vált.
Ezzel nemcsak 21 új munkahelyet teremtettek, de tovább ösztönzik a turizmust is. Ez pedig a munkahelyek megőrzését jelentheti a szállásadók számára is, sőt, akár további munkahely-teremtéssel járhat.

Az ünnepségen Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, bátorság és tettrekészség kellett ahhoz, hogy a város belevágjon egy Magyarországon példát ritkító fejlesztésbe. Gyula ebben az uniós ciklusban megragadta a lehetőségeket, hatékonyan hívta le az uniós forrásokat. Azt is bejelentette, a múlt héten döntött a kormány arról, hogy a gyulai várfürdőben levő mintegy 40 millió forintnyi tulajdonrészét a városnak ajándékozza.

A Gyulai Várfürdőben uniós támogatással, csaknem 1,2 milliárd forintból új, fedett élménykomplexumot alakítottak ki. Az intézmány tájékoztatása szerint korábban a fürdő sokat küzdött a szezonalitás jelenségével, de az új családi élményfürdő, az AquaPalota jelentősen csökkentheti a vendégszám ingadozását.

A már meglévő szolgáltatások - gyógyfürdő, strand, wellness- és szaunapark, masszázsszalon - mellett az AquaPalotában 6300 négyzetméteren majdnem 900 négyzetméternyi vízfelülettel öt új medence áll a fürdőzők rendelkezésére. Az élményfürdőben van sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi csúszda, pezsgőpad és - a Magyarországon egyedülálló - felfelé tartó csúszda is.

 

 

MTI 2013. december 18., szerda 11:39


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Eldőlt, melyik lett Az Év Fürdője 2019-ben
- Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája egyesült az Ensana márka alatt
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing