Átadták a Celebi Ground Handling felújított prémium váróját a budapesti repülőtéren

2015.01.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

 

Átadták a Celebi Ground Handling által üzemeltetett prémium utasvárót a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 2B terminálján, valamint hivatalosan is bemutatták a felújított kisgépes terminált szerdán.

Onno Boots, a Celebi vezérigazgatója az átadáson azt hangsúlyozta, hogy a ferihegyi repülőtér volt az első, ahol elkezdték a működésüket Európában. Az elmúlt hét évben számos fejlesztést hajtottak végre, ennek egy újabb lépése a kisgépes terminál tavalyi felújítása és a Platinum Lounge felújítása.

Sakir Fakili, Törökország nagykövete az átadáson azt hangsúlyozta, hogy a Celebi a legnagyobb török befektető. Magyarország iránt nagy az érdeklődés Törökországban, az üzleti utasok igényeit pedig a prémium váró tökéletes kiszolgálhatja. Hozzátette ugyanakkor, hogy a turizmus további bővülésére is számítanak, miután eltörölték a vízumkényszert a turisták számára.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, a Celebi egy olyan piac résztvevője, ahol folyamatosan nagyon erős a verseny, folyamatosan fejleszteni kell, ezt meg is tették és nagy fejlődésen mentek keresztül az elmúlt hét évben.

A Celebi eddig 50 millió dollárt fektetett be Magyarországon, a prémium utasvárót 250 ezer euróból újították fel.

Jelenlegi ügyfélkörének stabilan tartásával is bővülésre számít 2015-ben és 2016-ban a magyar piacon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő Celebi Ground Handling földi kiszolgáló társaság.

Onno Boots az MTI-nek azt is elmondta, folyamatosan figyelik a piac helyzetét, és bár számos kezdeményezés van új légitársaság,vagy új járatok indítására Budapesten, indítására, ezek egy része egyelőre még nem valósult meg. Amint ez megtörténik, a Celebi kész az igények kiszolgálására - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy 2015-ben és 2016-ban folytatják az eszközpark és az épületek felújítását. Erre pontos összeget a vezérigazgató nem tudott mondani, mivel közlése szerint még tervezik a költségvetést. Hozzátette: a fejlesztéseknek van értelme Ferihegyen, mivel a jövő kedvezőbbnek néz ki, mint két évvel ezelőtt és forgalmuk a repülőtérével együtt növekedni fog a következő években.

Budapest után Európában Bécsben és Frankfurtban is elkezdte működését a Celebi, ezzel kapcsolatban Onno Boots azt mondta, a piaci körülmények határozzák meg, hogy milyen fejlesztéseket hajtanak végre, de a frankfurti repülőtéren a légiáru-kezelési üzletág bővítése kiemelkedő fontosságú. Ezzel kapcsolatban közölte még, hogy folyamatosan figyelik a fő európai légiáru-elosztó központok működését, és amint kell, megteszik a megfelelő lépéseket.

 

MTI 2015. január 14., szerda 16:11


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing