Aromaterápia

2016.01.05. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Az aromás illóolajokat általában a szellemi és fizikai erőnlét javítása érdekében használják, sokan masszázshoz és testápoláshoz is.
Az aromalámpa szép karácsonyi ajándék lehet, mert kellemes élmény nyújt, akár az irodában is. A lámpa tetején található tálkába többféle olaj önthető, melyek tetszés szerint össze is keverhetők. Alul egy kis égő melegíti a tálkát, így jön létre a párolgás.

Bioboltokban a legkedveltebb aromák találhatók, több mint 150 termék létezik, melyek többsége rendelésre beszerezhető. A legkeresettebbek a tömjén, citrus, fodormenta, rózsa, eukaliptusz, koriander, levendula, narancs, zsálya, rozmaring.

Az olaj belélegezve éppen olyan hatékony, mint masszázsolajként, de használhatjuk inhaláláshoz, párologtatáshoz, fürdővízbe és borogatáshoz is. Az aromaterápia az illatok útján fejti ki gyógyhatását.

Az olajok a szervezetbe bekerülve kifejtik gyógyító hatásukat. Például megfázás és nátha esetén a keverék tisztítja a légutakat, megszünteti az orrdugulást, enyhíti a tüneteket és a rossz közérzetet, míg masszázs során alkalmazva lazítja a letapadt izmokat.

Alkalmazásukkal vigyázni kell, mert koncentráltan tartalmazzák az adott gyógynövény anyagait, allergizálhat, ezért kipróbálás gyanánt tegyünk néhány cseppet alkarunk belső felére, dörzsöljük be és ha nem jelentkezik bőrpír, viszketés, akkor bátran használhatjuk.

A termékeken általában feltüntetik azt is, hogy nem megfelelő használat esetén milyen káros hatások léphetnek fel, ezért kipróbálás előtt a bolt alkalmazottját kérdezzük meg. A termékleíráson olvasható az is, hogy az illóolajokat hígítani kell, töményen sohasem szabad használni. Általában 5-10 cseppet kell feloldani, gyermekeknél ennél kevesebbet.

Az aromaterápia, az illóolajok megnyugtató hatása javítja a hangulatot, de vannak, akik szexuális vágyuk fokozására használják a szereket, míg mások testápolásra, esetleg főzésre is.

 

- informed -


Cikkajánló
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Út a fogyáshoz: jókor, jót enni, éhezés nélkül

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing