Aranytíz 2013. november

Csak szemelvények a programokból:  POLIFILM KLUB, BEMUTATKOZÓ DJ-K AZ ARANYTÍZBEN, FIATALOK AZ EZÜST-PATAK MEDRÉBEN, RETRO TÁNCKLUB ÉLŐ ZENÉVEL, MADARAK HÁZIBULI ZENEKAR, ELLING ÉS KJELL, GABOR AMADEUS és ÖTVÖS CSILLA KONCERTJE, PANkreátorok – újratöltve, NÉPTÁNC TANFOLYAM...

 

NOVEMBER

 

November 7. 17.00 óra                                INGYENES!

POLIFILM KLUB

Magyarországi és nemzetközi független filmalkotók eddig még nem látható műveinek vetítése.

Klubvezető: Merza Gábor

 

November 8. 22.00-03.00 óráig                               INGYENES!

BEMUTATKOZÓ DJ-K AZ ARANYTÍZBEN

November 8-tól esélyt adunk újdonsült dj-knek, hogy megmutathassák Magukat-Nektek!

Milyen gyakran? Ez rajtatok múlik! Ne hagyjátok cserben a srácokat. Még nem léptek fel nagyközönség előtt, de szeretnének! Gyertek el és értékeljétek a tudásukat, tánccal és felhőtlen szórakozással. MI teret adunk és lehetőséget a bemutatkozásra. TI csak legyetek itt.

Nem szeretnénk szomorú arcú lelombozott zenészeket nézegetni csak azért mert TI NEM VAGYTOK! A befogadó képességünk NEM határtalan ezért igyekeznetek, kell ha beakartok jutni! Gyertek! Mi itt leszünk! Belépő nincs! Igyátok le az árát!

 

November 9. 19.00 óra (kapunyitás)                                 INGYENES!

FIATALOK AZ EZÜST-PATAK MEDRÉBEN

Az Ezüst-Patak zenekar a modern rock és autentikus zenei élmény ötvözésével készíti el saját dalait, és koncertezik több művészeti ág összefonódásával olyan vizuális eszközökkel kiegészítve, amelyet a mai koncertre látogató közönség már részben elvár, részben felülmúlja a megszokott színpadi látványelemeket. Multimédiás technológiai eszközöket alkalmaz egyedi módon olyan tartalommal, amely csak ritkán párosul egy előadás kere AAAAAAtében. A kortárs képzőművészet, a néptánc, a népdal és a modern rock zene, mindezek ízléses egyvelegével négyszeresen hatnak a közönség érzékeire - egy széles gondolatvilágban találjuk magunkat -, ezzel egy izgalmas és varázslatos est részesei lehetnek a látogatók. Vizualitásban különleges előadás előtt állunk!

Az Ezüst-Patak zenekar a magyar népdalokat ötvözi a rockzene klasszikus és újszerű elemeivel. Modern elektronikus hangzásvilágukkal jól megférnek az autentikus népi muzsika elemei, mely a kizárólag rájuk jellemző „urban folk & roll” stílus megszületését eredményezte. A zenekar tagjai Rémi Tünde, Gabrieli Richárd, Héri Attila, Pivarcsi Gábor, Szécsi Attila.

A népzene mellé szorosan hozzátartozik a néptánc. Immár hagyományosan - a Csepel Táncegyüttes lesz az est vendége Kalmár Sándor koreográfus vezetésével. Jellemzően keveredik előadásukban a hagyományos néptánc és a modern tánc elemei, ezzel is befogadhatóbbá válnak a mai kor fiataljainak a néptánc kultúrájának gyökerei.

Ferencz J. Réka, kortárs festőművésznő – a Museum of the Americas jegyzett művésze – filozofikus képeinek üzenetei és az Ezüst-Patak zenekar elgondolkodtató, olykor misztikus dalai jól kiegészítik egymást, erősítve a művészek közös és saját mondanivalójukat.

 

November 15. 19.30 óra (kapunyitás)

RETRO TÁNCKLUB ÉLŐ ZENÉVEL

A MADARAK HÁZIBULI ZENEKAR évek óta az egyik legismertebb retro zenét játszó együttes, akikkel garantált a házibuli hangulat és a tánc 23.00 óráig!
Fel lehet csavarni a szőnyeget!

 

November 21. 19.00 óra

ELLING ÉS KJELL

Ingvar Ambjørnsen regényéből - Peter Næss közreműködésével - színpadra alkalmazta Axel Hellstenius

A különösen érzékeny Elling 38 éves koráig meghittségben és szeretetben, de gyermeki létben, a külvilágtól teljesen eltávolodva élt az édesanyjával. Az anya gondoskodott róla, amíg meg nem halt. Ekkor Elling összeomlott és elmegyógyintézetbe került. Itt ismerkedett meg Kjell Bjarne-vel, a szelíd óriással, aki szintén a 30-as évei vége felé jár. Az oslói önkormányzat jóvoltából, terápiás céllal, kis, közös lakásba költözhetnek, ahol egyetlen feladat vár rájuk: új életet kezdeni és visszailleszkedni a társadalomba. Ahogy telik az idő, kis győzelmeket aratva araszolnak a normális életvezetés felé. Közben a lakás, ahonnan egyre bátrabban merészkednek ki, más emberek számára is menedékké válik, és olyan értékeket is felfedeznek magukban, amelyekről addig fogalmuk sem volt.

Elling: Őze Áron
Kjell Bjarne: Kedvek Richárd
Frank: Széplaky Géza
Reidun: Cseh Zsuzsa

Fordította: Domsa Zsófia

Látvány: Fecsó Andrea
A rendező munkatársa: Varró Anna
Rendező: Hollós Gábor

 

November 23. 19.00 óra

GABOR AMADEUS és ÖTVÖS CSILLA KONCERTJE

Klasszikus gitár koncert az Advent jegyében.

Közreműködik: Angel Wings fiúkórus

 

November 29. 19.00 óra

PANkreátorok – újratöltve

Hogy mennyire bulis is a pantomim, arra a PANkreátorok szolgáltat élő bizonyítékot lazán és szellemesen, kellő higanymozgással és ökörködéssel megtámogatva. De ne csak pantomimre számítsunk, ez sokkal több annál! Egy fárasztó munkanap után tökéletes program, igazi nevetésterápia. Az önfeledt szórakozásról Andrássy Máté, Horváth Zoltán, Szabó Máté gondoskodik.

Minek az a sok rizsa, ha egyszer mutogatni is lehet?

 

 

NÉPI KULTÚRA

 

NÉPTÁNC TANFOLYAM

Hétfő: 19.00–22.00 óráig (kalotaszegi román táncok)

Tanít: Redő Júlia és Bohus György

Szerda: 19.00–22.00 óráig (vajdaszentiványi táncok)

Tanít: Redő Júlia és Tompa Attila

Szombat: 17.15–18.45 óráig (kalotaszegi legényes)

Tanít: Bohus György

 

November 9., 16., 23. és 30. 17.00-01.00 óráig

MAGYAR TÁNCHÁZ

17.00–18.00 óráig Aprók tánca (vezeti: Eötvös Anna)

18.00–19.00 óráig Játszóház (vezeti: Horti Zoltán)

19.00–20.00 óráig Tánctanítás (kalotaszegi magyar táncok) (Bohus György és Redő Júlia)

20.10-20.30 óráig Énektanítás (vezeti: Redő Júlia)

20.30-23.30 óráig Táncrendek

23.30–01.00 óráig Folkkocsma – hetente változó zenekarokkal

November 2-án elmarad a táncház

November 9.          Blaskó Csaba és zenekara

November 16.        Tönköly zenekar

November 23.        Üsztürü zenekar

November 30.        Blaskó Csaba és zenekara

 

 

GYERMEK

 

November 6. 14.00 óra

ARANYSZÍN GYEREKSZÍNHÁZI BÉRLETSOROZAT

KRISTÓF, AZ ÓRIÁS - Magyar Népmese Színház
"Lengetjük a kalpagot, tökös mákos jó napot!"
Ezzel a dallal kezdődik a gülü szemű, lapát kezű, buldog képű története. Csak úgy véletlenül tör zúz maga körül mindent, ki fogja őt szeretni, mi lesz vele? Végig csetlik botlik az óriás ember és vele mi is az úton, amíg megtalálja azt, akinek szolgálatában értelmet nyer az ő ereje.

 

ARANYTÍZ MUSICAL STÚDIÓ

Tanítás: november 9., 16., 23. és 30.. 9.30–14.15 óráig

7-22 éves fiataloknak kínálunk színészmesterség, beszédtechnika, ének, tánc órákat.

Célunk "stúdió" formában működni, vagyis nem színészképzőként, vagy iskolaként, hanem olyan, speciális elfoglaltságot jelentő közösséget teremtve a fiataloknak, hogy aki ide jár, amellett, hogy jól érezze magát, fejlődjön beszédkészsége, határozottabb legyen fellépése, gyarapodjon önbizalma.

 

Szerda: 10.00–10.30 óráig

KEREKÍTŐ – Mondókás móka

A Kerekítő a kisgyermekek jó kedvre kerekítéséről szól. Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, a lovagoltatók, tenyeresdik, cirókázók érzelmi biztonságot nyújtanak, mely a korai anya gyermek és apa gyermek kapcsolat meghatározója és az értelmi és érzelmi fejlődés alapja.

A félóra mondókázás és éneklés után egy további fél órában a szülők kötetlen, illetve irányított beszélgetésen vesznek részt kisgyermekkel kapcsolatos témákban, amíg a kicsik a játszószőnyegen játszanak. Alkalmanként vendég előadók is ellátogatnak.

Miben különbözik más baba-mama programtól? Csak magyar népi ölbeli játékok, mondókák, népdalok, népi gyermekdalok hangzanak el, élő hangszerjátékkal színesítve. Nem használunk sem szerzős műveket, sem más népek dalait, mert tapasztalatunk szerint a heti foglalkozás épp arra elég, hogy a szülők a saját hagyományainkból merített kincseinket leporolják, és maradandóan elsajátítsák. Az ölbeli játékokat itt úgy játsszuk, ahogy azt régen nagymamáink, kellő időt, ismétlést szánunk a játékoknak, igazodva az életkori sajátosságokhoz és ezzel egyben igazi játékélmény is jobban megszületik.

Tanít: Cseke Szabolcs, népzenész

 

KIÁLLÍTÁSOK/KÉPZŐMŰVÉSZET

 

November 8. 18.00 óra

DÉSI GALÉRIA

BARACZA SZABOLCS SZOBRÁSZ-RESTAURÁTOR MŰVÉSZ kiállítása

Szkíta motívumkincs felhasználásával készült épületszobrászati munkáinak fotóiból. Megnyitja: Molnár V. József, néplélekrajz kutató

A kiállítás megtekinthető november 30-ig, hétköznap 9 és 19 óra között, hétvégén programfüggő.

 

November 14. 15.00 óra

DÉSI GALÉRIA

LENGYEL kiállítás

Az V. kerületi Lengyel Önkormányzat 15 éves működését ünneplő kiállítás

A kiállítás megtekinthető november 30-ig, hétköznap 9 és 19 óra között, hétvégén programfüggő.

 

TOLNAY KLÁRI SZÍNPAD - Tolnay Klári állandó emlékkiállítás

A színművésznő, Belváros-Lipótváros díszpolgára emlékére állandó tárlat nyílt a színházterem előterében.

A tárlat megtekinthető hétköznap és hétvégén a színházteremi programoktól függően.

 

DÉSI HUBER ISTVÁN KÉPZŐMŰVÉSZETI KÖR

Hétfőtől és szerda: 17.00–21.00 óráig modell utáni rajz, festészet.

Egész évben az újonnan jelentkezők számára a folyamatos tanulmányrajzolás feltételei biztosítottak a kockától a portréig, igény szerint.
Korrektúra személyenként, az alkotó egyénisége és képessége szerint.
Művésztanár: Túri Éva

1. félév: kockától a koponyatanulmányig (szeptember-január)

Szükséges eszközök: 1 íves papír, ceruza, pittkréta, szén
Munkamenet: 1 hetes beállítások

 

 

TÁNC

 

SALSA10 FIESTA CUBANA 

2003 óta minden szombaton a latin zene (főleg SALSA, de Merengue, Samba, ChaChaCha és Bachata is) szerelmesei kedvükre gyakorolhatják kedvenc táncaikat. Azoknak pedig, akik nem ismerik a lépéseket, de nagyon kedvelik ezt a zenei stílust, itt lehetőségük nyílik arra, hogy belekóstoljanak a latin táncokba. A rendezvénysorozatnak a Magyarországon élő latin disc jockey, DJ. José Rey Cuba a házigazdája.

Időpontok a www.aranytiz.hu oldalon


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing