Áprilisban fókuszban: zöld Európa

2016.04.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Soharóza, Európai Írótalálkozó az Európa Pontban
Környezetvédelemről, energiahatékonyságról, alternatív energiaforrásokról szólnak az Európa Pont áprilisi programjai. Szó lesz a megújuló energiaforrásokról, és a hagyományokhoz híven idén is megrendezzük az Európai Írótalálkozót. Lumière Filmklubban ezúttal az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése című filmet vetítjük.

A természeti erőforrásokkal történő megfelelő gazdálkodás prioritást élvez az Európai Unióban. Cél az új, környezetbarát technológiák és termelési módszerek kifejlesztése a fenntartható fejlődés érdekében. Áprilisi programjaink során az Európai Unió mellett Magyarország lehetőségeit is számba vesszük.

Április 14-én 20 órakor a Lumière Filmklubban A kígyó ölelése című filmet vetítjük. A történet középpontjában Karamakate áll, aki egy nagyhatalmú amazóniai sámán, törzsének utolsó képviselője, világtól elvonultan, a dzsungel mélyén él.

Április 22-én, pénteken két programmal is készülünk. 10 órakor kezdődik az Európai Írótalálkozó. A találkozón Szlovákia európai helyzetéről olyan szlovák szerzőkkel beszélgetünk, mint Pavel Vilikovský, Michal Hvorecký vagy Katarína Kucbelová. Szó lesz még az Európai Unió irodalmi pályázatainak létjogosultságáról, a régiós megosztottságról, illetve a fiatal európai irodalom helyzetéről. A témák körüljárásában Európa szerte ismert kortárs művészek lesznek segítségünkre.

Este 18 órától a Föld napja alkalmából szakértők bevonásával beszélgetünk az alternatív energiaforrások bevonásáról és a keleti energiafüggőség csökkentésének lehetőségéről. Ezt követően lép az Európa Pont színpadára a közösségi éneklést újraformáló Soharóza együttes. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: regisztracio@eu.hu.

Valamennyi program ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt!


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing