Amit talán nem tudott a csókolózásról

A legtöbb kultúrában helye van a szerelmesek csókolózásának – és erre jó okuk van. A csókolózás segít a partnerkeresésben, és abban is, hogy a kapcsolat fennmaradjon, de van számos meglepő funkciója is, többek közt az egészséggel kapcsolatos előnyök. Lássuk a példákat!

Kellemes módja az immunerősítésnek

Már egy 10 másodperces nyelves csók során 80 millió baktérium kerülhet át az egyik ember szájából a másikéba. Ennek, bár kicsit meghökkentően hangzik, számos előnye van az immunrendszer, az ellenállóképesség erősítésében. Még a méhben fejlődő magzatnál is megakadályozhatja a citomegalovírus fertőzést.

 

Ő az!

A nők szerint az ovulációhoz közeli időpontban, amikor nagyobb a teherbeesés valószínűsége, a szerelmes csókolózás nagyon fontos. Ennek a partner felismerésében, felmérésében van értelme,.

 

Növeli a libidót

Bár felmérések szerint mindkét nem élvezi a csókolózást állandó partnerével, a férfiak az alkalmi partnerekkel is. Egy elmélet szerint a nyál tesztoszteront közvetít a nő szervezetébe, és ez növeli a nemi vágyat.

 

Serkenti a boldogsághormonokat

Csók közben az agy boldogsághormonokat bocsájt ki, valamint olyan endorfinokat, mint edzés közben. További előny, hogy csökken a kortizon, a stresszhormon termelése.

 

Megmentheti a kapcsolatot

Mind a férfiak, mind a nők kielégítőbbnek találják a szexet, ha gyakrabban és többet csókolóznak.

 

Napokig tarthat

A leghosszabb csók 58 óra, 35 perc és 58 másodpercig tartott egy 2013-as feljegyzés szerint. Biztosan sokat kellett edzeni ehhez a rekordhoz.

 

- informed -


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing