Amikor a topséfek egymásnak és a maguk szórakoztatására főznek

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye, hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.

A helyszín a Terem Budapest, az este menüjét a Hubert Catering egyik zászlóshajójának, a Babel Budapestnek séfjei alkották meg. A vacsora mellett több további topséf is készül kreatív finger foodokkal külön erre az alkalomra.

Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véres hurka falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres István többek között a disznósajthoz izgalmas alma gélt, torma „snow”-t valamint rizs csipszet párosított, második finger foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza: feketegyökér, cékla, petrezselyem.

Volkswagen - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála. HOL Magazin 2017.

A vacsora minden fogása különleges, a Babel Budapest regionális, természetközeli és nagyon egyszerű, letisztult ízvilágú konyháját mutatja be.

A Babel Budapest menüje:

Welcome Flying

  • Disznósajt, alma, torma

Előételek

  • Polip, feketgyökér, quinoa
  • Bélszín, szója, jégcsap retek
  • Füstölt sertés májkrém, savanyított uborka, lavash
  • Zeller „rizottó”, zeller vinaigrette, angol zeller

Volkswagen - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála. HOL Magazin 2017.

Főételek

  • Fogas, citrom, cékla
  • Vaddisznó tarja, burgonya, hagyma
  • Csicsóka, kovászolt csiperke
  • Tanyasi csirkemell, paprika, házi tészta

Desszertek

  • Rigó Jancsi
  • Mákos guba
  • Narancsos sajttorta
  • Magyar sajtválogatás

Volkswagen - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála. HOL Magazin 2017.

A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:

  • Légli Géza – Kislaki Chardonnay Matacs Dűlő
  • Dobogó Pincészet – Dobogó Tokaji Betsek Furmint
  • Légli Géza – Kislaki Rosé
  • Bolyki – Bikavér
  • Gere Attila Pincészetet – Athus Cuvée
  • Gere Attila Pincészete – Kopár Cuvée  
  • Légli Géza – Kislaki Pinot Noir

 

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül mely az ország legjobb street food helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív Konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.

 

 


Cikkajánló
- Megkezdődött az őszi Országos Étterem Hét
- Süteménykollekcióval a kiegyezés évfordulójára
- Hetedszer is Márton napi Borfesztivál a Gellértben
- Asia GasztroFesztivál – Főszerepben az egészség!
- A magyar whiskey újjászületése – A pörbölyi Gemenc Whiskey

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing