Amerikai jeges kávé

2010.07.19. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Tanácsok

Rekkenő a hőség. Mit igyunk?? Javaslatunk a jeges kávé, annak is az Amerikában ismert verziója. Ez az ital ugyanúgy fogyasztható önmagában, mint hűsítő és frissítő nyári ital, de cocktail-alapnak is remek. Ne keverjük össze a bécsi jeges kávéval! Jól lehűtött filterkávéról van szó eredetileg. Készíthető eszpresszókávéból is, hígítva és jól lehűtve.


A kávéőrlemény szinte bármilyen lehet. Ízlés szerint sötétre pörkölt arabica ugyanúgy elképzelhető, mint egy világos robusta. Alkoholmentes szirupokkal is ízesíthető. Az így nyert változatos ízek bátran tehetnék a legnépszerűbb nyári itallá. Méltó vetélytársa lehet a jeges teáknak.
Jó ötlet lehet, ha a jégkockákat is ugyanabból a kávéból fagyasztjuk. Az édesítéshez elsősorban cukorszirupot javasolok. Vékonyan hámozott citromhéjat is adhatunk hozzá.

Tipp: Mivel áttetsző, esztétikus hideg ital, számos cocktail alapja lehet. Keverhetjük mandulalikőrrel, gabonapárlatokkal és likőrökkel is.

Kávéspecialista


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing