Albatros-jubileum

10 éves az Albatros Party Service. Kevés cég mondhatja el magáról a hazai rendezvénypiacon, hogy nem csupán megérte ezt a kort, de dinamikusan fejlődve évről évre magasabbra jutott.
A jubileumi év jó alkalmat biztosított a cég vezetésének egy kötetlen, szülinapi disznótornak álcázott partner party szervezésére. A helyszín, a közelmúltban átadott, a cég több funkciójának megfeleltetett, korszerű termelőkonyha Csepelen várta a meghívottakat.

Az elmúlt 10 esztendő megrendelői, beszállítói, valamint a pályatársak élvezhették a gazdag programot. A malacgáncsoláson és - feldolgozáson a részvétel fakultatív volt, ám a pálinkázás, a közös reggeli, az abba nem maradó nevetés mindannyiunk élményévé vált.
Koncert, ebéd, megállás nélkül érkező ismerősök. Újabb és újabb történetek, feltárulkozó új tervek, közös projektek, jókedv.
Kiváló alkalom volt ez egy alaposabb faggatózásra. Interjúalanyom Hegyi Attila, az Albatros alapítója és szakmai vezetője.

Hegyi Attila, Albatros Party Service. HOL Magazin 2015.

Hol tanultad a szakmát, kik segítségét tartod említésre méltónak?

A Szindbád éttermes Hanzó Attilán kívül itt is a Palace Cateringet kell említenem. Békési Imrében, a cég vezetőjében a szakmai tudásán túl mérhetetlen bölcsességét is tisztelem és itt kaptam a klasszikus cateringböl az első impuzusokat, melyek alapvetőleg változtatták meg a szakmai érdeklődésemet.

Mikor kezdted, miért kezdted a céged felépítését?

10 éve, egy nem jól sikerült próbálkozás után, szinte kényszer vállalkozóként kezdtem el felépíteni a cégemet.
Arra vagyok büszke, hogy 10 éve egy mobiltelefonnal a kezemben, sok álommal a fejemben valami hasonlót képzeltem el, mint ami ma megvalósulni látszik.

Milyen körülmények között vállaltad az első önálló munkádat?

Semmim nem volt meg hozzá. Kölcsönkértem egy ismerősöm konyháját, a menüt éjszaka ott főztem meg, majd hajnalban átöltöztem szakácsból bankettesnek és bérelt eszközökkel le is bonyolítottam a rendezvényt.
Mai szemmel nyilván vicces nézni 10 évvel ezelőtti képeket, de az ügyfél elégedett volt. Azóta hatalmasat változott a piac és a piaci szereplők is nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül.

Ültetési rend az Albatros Party Service rendezvényén. HOL Magazin 2015.

Melyek azok a sikerek, amikre különösen büszke vagy?

Nem tudok, nem szeretnék kiemelni ilyen rendezvényt. Sok szép eseményről írhatnék - hála a gondviselésnek és a belefektetett sok munkának és az ügyfeleink bizalmának - de nem is lenne szerencsés. Nekünk minden rendezvény fontos, a sok kicsi is ugyanolyan fontos a működéshez, mint azok a rendezvények, amikről oldalakat lehet írni referenciaként.
Pedig az idén is lenne bőven mit írni! Vannak olyan rendezvények, amelyek vendéglátását már az esemény előtt hónapokkal szervezzük. Munkatársaimmal nagyon büszkék vagyunk arra, hogy két nemzetgazdaságilag is nagyon fontos helyszínen a Hungaroringen és a Hungexpon dolgozhatunk.

Mobil Möbel bútorok. HOL Magazin 2015.

A cég jelenlegi állapotát, a rendezvénypiacon jelenleg elfoglalt helyét milyennek látod? Merre tart most az Albatros Party Service?

Azt gondolom a cégről, hogy az ma meghatározó és az innovatív véleményformáló cégek között van. A fejlődés fő iránya egyértelműen a rendezvénygasztronómia folyamatos fejlesztése a saját stílusunkban, de az idén nagy energiákat fordítunk arra is, hogy a klasszikus értékek mentén is sikerüljön egyedit alkotni és megtalálni magunkat. Ezért is kötöttünk a tavalyi év elején egy stratégiai megállapodást Segál Viktorral. Benne találtam meg azt az kollégát, akinek hasonló a gasztro ízlése az enyémhez és aki sokat segített 8 év után megújítani a menüsorainkat.
A közös gondolkodásban és az elvégzett kemény munkában hiszek elsősorban. Munkatársaimmal együtt, nagyon sokat és keményen dolgozunk azon, hogy a fejlődés folyamatos maradjon, amihez nagy szükségem van a nyugodt családi háttére, átagon felüli kitartásra és hitre valamint egy olyan csapatra, ami most körül vesz a cégben. 

Segal Viktor, Czernon András, Hegyi Attila. HOL Magazin 2015.

Csak gasztro? Vagy van más is a tarsolyban?

A gasztronómián túl mindig is hittem az innovatív rendezvény kiegészítők fontosságában. Alapító tulajdonosa és ügyvezetője voltam a New Edge Kft-nek. Ez a cég honosította meg és vezette be az akkor (8 éve) még itthon ismeretlen spandex huzatokat.

A piacra lépésünkkor, ha elmeséltem, milyen huzatokat fogunk húzni a bankett székekre a székselyem helyett, sokan nem is nagyon értették, sőt mosolyogtak rajta.

Ez a cég 4 évig konkurencia nélkül működött. Ma nehezen lehetne egy ültetett fogadást spandex nélkül elképzelni….

Alapítója voltam és mára egyszemélyes tulajdonosa vagyok a Mobil Möbel bútoros cégnek. Ez a vállalkozás letisztult stílusú bútormegoldásokat kínál a rendezvényekhez. Mindig is hittem abban , hogy van olyan büfé asztal, amire nem kell sem kasírszoknya, sem terítő. 6 évünkbe került, mire ezt mára elértük….A süllyesztett chaffinges plexi- és üvegasztalaink elsőként jelentek meg a piacon. Igazán örülök annak, hogy ezek mára már más cégeknél is megtalálhatóak a kínálatban, mert ez igazolja a sok munkát amit az útkeresésbe fektetünk.

A klasszikus kerekasztalos ültetés mellé ez cég vezetett be a piacra egy "casual" - de nagyon egyedi, stílusos ültetési rendszert.

Spandex-huzatok az Albatros Party Service rendezvényén. HOL Magazin 2015.

Hol vannak a fejlődés új irányai? Mit tervezel?

Mostani legújabb gyermekünk a egy szendvicses project. http://www.snwich.com

Ehhez építünk egy rendzevény kamionba szerelt guruló szendvicsbárt. Szeretnénk majd néhány szendvicses üzletet is nyitni az év második felében és a hazai nagyon erős street food piacon meghonosítani és megszerettetni ezeket a termékeket.

Ennek a projectnek a gasztro-arca már dekraláltan Segal Viktor, aki tulajdonostársam is ebben a cégben.

Ez nagyon érdekes kezdeményezés! A világ népszerű desztinációira alkotunk szendvics és saláta ízeket egy nagyon különleges, kézzel gyártott termékbe. Kifejezetten hiszek benne, hogy ez a brand a street food mellett megtalálja a helyét a low budget catering szegmensben is.

Ez már most is működik, rengeteg cégnek szállítunk.

Kamionba telepített szendvicsbár lesz. HOL Magazin 2015.

Különleges és igen jó árú szolgáltatás a hagyományos catering helyett, ami teljesen sutba vágja a hagyományos catering megoldásokat és reflexeket.
Természetesen úgy vezetjük be ezt, hogy megtalálja a piacon a helyét és nem pótolhatja a "klasszikus" megjelenésű konferencia catering helyét, de érdekes színfoltja lehet (és már az is) ennek a szegmensnek, illetve a családi napoknak.

Lenyűgöző méretű a termelőkonyhátok! Mi indolkolta az új beruházást?

Régi vágyam volt, egy minden részletében a catering kiszolgálására tervezetett nagy termelő konyha megvalósítása, ahol egy helyen van a főzés, a raktár, a mosogatás és az irodák. 10 év munkája van ebben, hogy mára megvalósulhatott. Szeretek itt lenni és szívesen hívjuk ki az ügyfeleinket is ide „gyárlátogatásra” vagy egy-egy aktuális menüsor bemutatására.

Ha a vállalkozás 20. születésnapján beszélgetünk, hol lesznek a céged akkori súlypontjai?

Ez egy nehéz kérdés, a catering piac folyamatosan alakul, tudni kell reagálni az állandóan változó megrendelői igényekre ezért ezt a kérdést majd az idő fogja majd megválaszolni. A változások figyelése nagyon fontos feladat cégünkben, és akkor leszünk sikeresek az elkövetkező 10 évben ha időben és megfelelő válaszokkal reagálunk a legkisebb formálódásra vagy hangsúly eltolódásra is. Ma megjósolhatatlan az, hogy mitől lesz jól működő egy catering válalkozás 10 év mulva is az, de nagyon igyekszünk majd, hogy a sikeres cégek között legyünk a jövőben.

 

Köszönöm a válaszokat. Sikereket kívánok a jövőre is!

Mobil Möbel bútorok az Albatros rendezvényein. HOL Magazin 2015.

Spandex-huzatos rendezvénybútorok az Albatros rendezvényén. HOL Magazin 2015.

Albatros-rendezvény. HOL Magazin 2015.

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing