Akár a bőrét is vásárra viszi a jó alakításért

2015.08.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Film

Robert De Niro igazi átváltozó művész. Lassan ő lesz az utolsó hollywoodi sztár, aki tudományos alapossággal fog bele a filmjeibe. A forgatás előtt mindig kutatómunkát végez, hogy megismerje azt, akit megformál. Ugyanakkor nem csupán fejben készül fel a szerepére. Külsőleg is próbál hasonlítani ahhoz, akinek a bőrébe bújik a kamerák előtt.  Legendák szólnak arról, hogyan rótta taxisofőrként a cseppet sem veszélytelen new york-i utcákat a híres Scorsese film felvételei előtt, illetve arról is, amikor a Nagymenők kedvéért igazi gengszterekkel „barátkozott” össze. 

Maximalizmusát a legjobban Cape Fear - A rettegés fokában (Paramount Channel, augusztus 18., kedd 21:40) nyújtott színészi teljesítménye jelképezi. Ebben pszichopata bűnözőt alakít, aki előtt csak egyetlen cél lebeg: bosszút akar állni egykori ügyvédjén a rácsok mögött töltött évekért. A forgatás előtt De Niro megszállottan böngészte a szexuális bűntényeket elkövető férfiakról szóló orvosi és rendőrségi vizsgálatok anyagait. Próbálta ezeken keresztül megfejteni a bűnözők motivációt, lelki sérüléseik eredetét. Emellett arra is hajlandó volt, hogy az egész testét átformálja a szerep kedvéért. Kigyúrta magát és a testére számtalan „börtöntetkót” rakatott fel. Fogorvoshoz is bejelentkezett. Ötezer dollárt fizetett azért, hogy a hibátlan fogsorát olyanná alakítsák, mintha az hosszú idő óta el lenne hanyagolva. A forgatás után természetesen mindent visszacsináltatott, így nyoma sem maradt a drasztikus elváltoztatásának.

Hasonló őrültségre a Copland (Paramount Channel, augusztus 20.,csütörtök 21:40) kedvéért is kapható volt. A filmben a rendőrség belső elhárítási osztályán dolgozó zsarut formál meg. A színész felfigyelt arra, hogy az elsősorban irodai munkát végző rendőrök szinte egytől-egyig plusz kilókkal küzdenek. Több se kellett neki. A forgatás idejére ő is magára szedett némi túlsúlyt, hogy külsőleg se különbözzön tőlük. Visszaemlékezései szerint könnyen meghízott, viszont a fogyókúrával nagyon megszenvedett.

Az Éjszaki rohanás (Paramount Channel, augusztus 19., szerda 21:40) miatt másképpen veszélyeztette az egészségét, de legfőképp a testi épségét. Miután a filmben fejvadászt alakít, tapasztalatszerzés céljából a valóságban is beállt a kisebb-nagyobb stikliket elkövető bűnözők elfogására szakosodott privát kopók közzé.  Nagyobb balhéba ugyan nem keveredett, de már az is eléggé félelmetes volt számára, hogy a társai folyton kibiztosított fegyverrel jöttek-mentek vele. Mellettük megtanulta azt is, hogy a biztonság érdekében néha érdemes előbb ajtóstól rontani a házba és csak utána kérdezni.

Ezekből a példákból is látszik, hogy Robert De Nironak ezer arca van. Nemcsak eljátssza a szerepét, hanem próbál belebújni a figura bőrébe és annak a szemén keresztül látni a világot. Ez a sokszínűség kifizetődő a számára, hiszen több mint negyven éve állja a sarat Hollywoodban, ahol sok sztár hullócsillagként tűnik fel, majd bukik le.

A Paramount Channel augusztus 17 - 21. között Robert De Niro hetet tart. Az „5 este 5 film Robert De Niroval” program válogatást nyújt a filmjeiből. Minden este 21:40-től láthatóak a főszereplésével készült alkotások. Hétfőn a Pokoli lecke, kedden a Cape Fear – A rettegés foka, szerdán az Éjszakai rohanás, csütörtökön a Copland és pénteken a Mindenki megvan.


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing