Ahol a stressz meleg vízben oldódik...

A fővárostól mintegy 124 km-re található az észak-alföldi régió egyik dinamikusan fejlődő városa Martfű. A település népszerűségét elsősorban fekvésének és természeti kincsének köszönheti. Martfű 8.000 lakosú csendes, nyugodt város a Tisza bal partján. A város hangulatát a fűz-nyár-éger ligeterdőkkel övezett Tisza folyó határozza meg, mely tájvédelmi körzetrész. A folyó e szakaszán minden júniusban "Tisza virágzás", vagyis a kérészek repülése figyelhető meg. Csendes zöldövezetben, a Tisza folyó és a sporttelep között található a gyógyfürdő.

A város egyik legfontosabb természeti kincse a 62 Celsius fokos termálvíz. A nátriumhidrogén-karbonátos és kloridos, jódos hévíz fluorid tartalma is jelentős. A város melegvizes strandját ellátó termálvíz 2003 januárjában megkapta az elismerő gyógyvíz minősítést.

A Martfű Gyógyfürdő és uszoda csendes zöldövezetben, a Tisza folyó és a sporttelep között található. A fürdőben - melyet a Termálhotel Martfű*** szállodával zárt, fűtött folyosó köt össze - 8 medence található: a fedett részben egy úszómedence, két gyógymedence, egy aquafitness/tanmedence és egy gyermekmedence, továbbá a szabadban egy gyógymedence, egy élményelemekkel kiépített termálmedence, és egy babapancsoló medence található. Az úszómedence 33x18 méteres méretével számos sportra alkalmas vízfelületet bíztosít. Az Észak-Alföldön feltörő gyógyvíz ereje évtizedek óta ezrek gyógyulását, panaszainak enyhülését eredményezi. A martfűi víz hidrogén-karbonátos, nátrium-kloridos jódos, brómos, fluoridos gyógyvíz, amely jó hatással van többek között a mozgásszervi betegségekre, ízületi gyulladásokra, a csontrendszerre, a gerincoszlop betegségeire, ínhüvelygyulladásra, idült izomfájdalmakra, bőrbetegségre: pikkelysömör, ekcéma, szív- és érrendszeri megbetegedésekre, érszűkületre, nőgyógyászati problémákra. Fontos tudni, hogy a gyógyvizes fürdőink alkalmazásának vannak ellenjavallatai. Nem ajánlott heveny gyulladásos, rosszindulatú daganatos megbetegedésekben, keringési elégtelenségben, súlyos vérnyomás-ingadozásban, gümőkórban, súlyos központi idegrendszeri megbetegedésben, fertőző betegségben szenvedőknek, valamint terhesség, trombózis és súlyos visszeresség esetén.

Martfű, gyógyfürdő. HOL Magazin 2013.

Szolnoktól mintegy 50 km-re található a Kunmánia Gyógyfürdő, ami szép fekvésével, barátságos áraival, széleskörű szolgáltatásaival vonzza a pihenésre, gyógyulásra vágyó vendégeket. A fürdő érdekessége, hogy medencéiket Kisújszállás város olyan határrészei után nevezték el kun nyelvi eredetű szavainkkal, amelyeket valaha vagy napjainkban is víz határol.

A fürdőzés mellett számos kulturális programot és gyönyörű kirándulóhelyeket találhatunk Martfű közvetlen környezetében. Öcsödön érdemes felkeresni a József Attila emlékházat és Bencsik Márta szalmafonó művészt, Cserkeszőlőn a Csipkeház és Bemutatótermet, Abádszalókon a Babamúzeumot, Szolnokon pedig a Damjanich János Múzeumot.

Kumánia. HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing