Afrodiziákum a futártól,

avagy Valentin-napi vágyfokozók az ajtódban
Szent Valentin napját ma már világszerte ünneplik a szerelmesek. Virág, ékszer, mozi, színház, utazás, minden jöhet ezen a napon, de ha kicsit pikánsabb estét, éjszakát szeretnénk varázsolni otthon, segítségünkre szolgálnak az afrodiziákumok. Mik is ezek? A szerelem görög istennője, Afrodité után elnevezett anyagok, melyek a szexuális vágyat élénkítik.

Nem kell azonnal a legkomplikáltabban beszerezhető afrodiziákumokra gondolni, mint egy dél-amerikai fa kérgére, antarktiszi piros algára vagy a Spanish Fly-ra, Lytta vesicatoriaból, azaz egy zöld rovar részecskéiből készült porra! Számos, könnyedén elérhető étel van környezetünkben, melyet vágyfokozó hatással illetnek, ráadásul február 14-én is a Foodpandán keresztül egy kattintással házhoz is rendelhetjük.

 

A zöld E-vitaminbomba: avokádó

Az avokádóban nagyon jó minőségű és sok E-vitamin található, mely élénkíti a szexuális étvágyat és intenzívebb lehet az orgazmus is.

Foodpanda tipp: guacamole nachos-szal, vagy burritóban otthon a város legjobb mexikóijából, az Arriba Taqueirától.

 

The apple of love: paradicsom

Szakértők szerint a paradicsom az egyik legszexibb afrodiziákum, a zamatos, piros zöldségnek - vagy nevezhetjük gyümölcsnek is – már maga az elfogyasztása is látványos, felcsigázó. Fogyasztása jótékony hatással van a szexuális teljesítményre, segít az izmok helyes működésében, valamint abban is, hogy könnyebb legyen kezelni az együttlét előtti felesleges idegeskedést, ez különösen hasznos ha az első alkalomról van szó.

Foodpanda tipp: hogy még jobb legyen az otthon töltött Valentin-nap: szív alakú paradicsomos pizza a Kaja.hu-tól, ráadásul, ha bazsalikommal kérjük, még biztosabbak lehetünk a dolgunkban, hiszen fantasztikus aromájának állítólag vágyfokozó hatása is van. Ha különböző tésztaszószokban bukkan fel, akkor is biztosan gyorsabban ver a szívünk. Talán ez az oka annak, amiért az olaszok olyan romantikusak!  

Kakaóbab rulez: csokoládé

A csokoládé természetes forrása a feniletilaminnek (PEA), mely ugyanaz a vegyület, amit testünk a fellobbanó szerelem esetén produkál, hatása több mint jótékony. Néhány tanulmány még azt is bizonyítani véli, hogy a csokoládé fogyasztása ugyanolyan stimulációként jelentkezik az agyunkban mint ami szeretkezéskor jelentkezik.

Foodpanda tipp: Csokoládés zárásként olasz csokoládés mousse az Okay Classicotól.

 

A női vágyfokozó: mandula

Azon kívül, hogy a termékenység egyik szimbóluma a mandula, sokak szerint illata előcsalogatja a szenvedélyt a gyengébbik nemből. Kutatók szerint magas az E-vitamin tartalma, magnéziumban és rostban gazdag, így valószínűleg kiváló afrodiziákum is.

Foodpanda tipp: A Leroy Express mandulás tejberizse, grillezett gyümölcsökkel igazi ínyencség, ráadásul hatásos, de egészséges energiabomba az ágyban. 

Formás választás: banán

Maga a banán látványa is nyilvánvaló szexuális jelentést hordoz magában, de emellett magas a magnézium-, B-vitamin- és káliumtartalma. Sok benne a kelát ásványi anyag és a bromeliad enzim, mely a férfilibidót emeli.

Foodpanda tipp: Sült banán Ping Kínai Éttermétől, ráadásul a méz különösképp megédesíti az estét, hiszen szintén afrodiziákum. Ez az édes, folyós, ragadós massza bórban gazdag, mely nélkülözhetetlen az ösztrogén, a női nemi hormon folyamatai kapcsán. Tanulmányok azt mutatják, hogy a bór a vér tesztoszteron-szintjét is emelheti, a tesztoszteron felel a szexualitás ösztönéért és az orgazmusért férfiak és nők esetében egyaránt.   

 

A Foodpandáról:

A világ 37 országában van jelen az online ételrendelés szakértője, a Foodpanda és partnercége, a Hellofood. A Foodpanda és a Hellofood nyújtotta online szolgáltatásnak köszönhetően színes, sokoldalú ételkínálat tárul a fogyasztók elé online felületen keresztül, vagy a napjainkban egyre népszerűbb mobiltelefonos applikáció segítségével rendelhetik meg ételeiket a felhasználók. A Foodpanda és a Hellofood ételrendelő szolgáltatása az alábbi országokban érhető el: Argentína, Banglades, Brazília, Chile, Elefántcsontpart, Kolumbia, Csehország, Ghána, India, Indonézia, Jordánia, Kazahsztán, Kenya, Lengyelország, Magyarország, Malajzia, Mexikó, Marokkó, Nigéria, Oroszország, Pakisztán, Peru, Románia, Ruanda, Szaúd-Arábia, Szenegál, Szingapúr, Szlovákia, Tajvan, Tanzánia, Thaiföld, Uganda, Ukrajna, Venezuela és Vietnám.

 

További információ:

www.foodpanda.hu

https://www.facebook.com/FoodpandaHungary


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing