Adventtől karácsonyig

A decemberi napokat minden család életében a karácsonyi készülődés és persze az ünnepek határozzák meg. A Szenteste közelsége a hónap elején még nem tudatosul igazán. Általában a hirtelen téliesre forduló időjárás és az első adventi gyertya meggyújtása jelzi visszavonhatatlanul, hogy már csak pár hetünk van karácsonyig. Ilyenkor persze kezdődik a rohanás és a stressz, amelyet még nehezebbé tesz az év végi hajrá a munkahelyen. Nyugalom, Hölgyek, Urak! Nyugalom!

Kapkodás helyett készüljünk precízen és előrelátóan az ünnepekre! A karácsonyi vásárlás, sütés-főzés, takarítás, fadíszítés, ajándékcsomagolás és egyéb váratlan feladatok mellett is lehet nyugodtan készülni, ha mindent előre eltervezünk. Ahogy gyermekeink listát írnak a Jézuskának arról, hogy milyen ajándékokat szeretnének, úgy mi is készíthetünk egy listát saját tennivalóinkról. Egy ilyen összeszedett jegyzettel a kezünkben máris minden átláthatóbbnak tűnik, főleg, ha az időnket is előre beosztjuk. A Tolle Fittklub oldalán számos hasznos cikket, tanácsot és életmód tippet találunk arról, hogy miképp készüljünk tudatosan az ünnepekre.

 Karácsonyi készülődés. HOL Magazin 2013.

Persze még így előfordulhat, hogy a hirtelen jött hideg időjárás, az egyre fogyatkozó idő, valamint a felgyülemlett tennivalók miatti aggodalom komoly igénybevételt jelent szervezetünk számára! Immunrendszerünk ezért decemberben különös figyelmet érdemel. Már az alapvető élelmiszereink megválogatásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Egészséges tejtermékek fogyasztásával könnyen jutunk extra vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, ráadásul ezek nem csak energiát biztosítanak, de immunerőnk épülését is szolgálják. Biztosan mindannyiunknak ismerős az a pillanat, amikor szinte szó szerint torkig vagyunk bejglivel, süteménnyel és más kiadós ünnepi ételekkel. Ilyenkor adjunk egy kis pihenőt gyomrunknak és emésztőszerveinknek. Remek választás lehet ilyen esetekben a zsírszegény sajt, amely nemcsak rendkívül fontos fehérjeforrás, de magas kalcium és foszfortartalma miatt nélkülözhetetlen a csontrendszerünk és fogaink védelmében. Már napi 5 dkg sajt elfogyasztásával fedezhetjük szerveztünk kalciumszükségletének 20-30 százalékát. Ráadásul koncentrált formában tartalmazza a tej értékes összetevőit. Magas az A-, E- és D-vitamin tartalma, de tartalmaz B-vitaminokat, folsavat és C-vitamint is. Szerencsére még csak nem is bonyolult a sajtkészítményeket a sietős ünnepi készülődés részévé tenni, hiszen a praktikus szeletelt, vagy darabolt Tolle sajtok ideálisak egy gyors szendvics, vagy egy ízletes saláta elkészítéséhez.

 Karácsony. HOL Magazin 2013.

Szokásos reggeli, délutáni italainkhoz is inkább válasszunk vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított tejet, amely gondoskodik majd szervezetünk megnövekedett igényeiről. Az extra adag A-, B1-, B6-, B12-, C-, D- és E-vitamin, kalcium és a folsav nemcsak csontjaink, de bőrünk, hajunk, szemünk, szív- és érrendszerünk működését támogatja és nem utolsó sorban idegrendszerünk kiegyensúlyozott működéséhez is hozzájárul.

Egyszóval ne adjuk fel egészséges életmódunkat az ünnepek alatt sem! További hasznos információkért érdemes ellátogatnunk a Tolle FittKlub honlapjára, ahol többek között hasznos síelési tanácsokról, téli fűszerekkel kapcsolatos tudnivalókról, decemberi programokról, ünnepi receptekről és adventi kalendárium készítéséről is olvashatunk.

Békés karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Karácsonyi készülődés. HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing