Advent Stájerországban: 700 éve őrzik a hagyományt Ausztria zöld szívében

2015.12.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Turizmus

Lehet-e egy karácsonyi vásár izgalmasabb, mint Ausztriában, ahol azt hétszáz éve kitalálták? A magyarok kedvenc osztrák tartományában, Stájerországban található az adventi vásárok fellegvára, ahol 50 különböző vásár várja a látogatókat. Élje át az igazi stájer adventi hangulatot az alábbi különösen szép karácsonyi vásárok egyikén!

Bensőséges hangulat Mariazell-ben

A varázslatos stájer kisváros híres bazilikája előtt rendezik meg november 26. és december 20. között Ausztria legnagyobb hagyományőrző karácsonyi vásárát. A bazilikának magyar vonatkozása is van, hiszen Nagy Lajos király építtette, így a magyar látogatók még a híres stájer vendégszeretetnél is melegebb fogadtatásra számíthatnak. A mariazelli adventen állítják fel Ausztria legnagyobb, 12 méteres adventi koszorúját.

Mariazell. HOL Magazin 2015. 

 

Graz, a gyerekek kedvenc karácsonyi vására

A grazi óváros különböző pontjain, egymástól sétatávolságra 14 adventi vásár gondoskodik a karácsonyi hangulatról. A főtéren minden vasárnap változatos gyerekprogramok, a Kleine Neutorgasse-én nosztalgia óriáskerék, körhinta és mesevonat, a Karmeliták terén pedig korcsolyapálya és barkácsműhely várja a gyerekeket.

Grazi adventi vásár. HOL Magazin 2015. 

Leoben, a bejárható mesekönyv

A leobeni karácsonyi vásár fénypontja az óriáskerék, amelyről 30 méter magasságból csodálhatjuk meg a karácsonyi díszkivilágításban pompázó várost. Az adventi időszakban az óvárost egy ingyenes karácsonyi sétavonattal tekinthetjük meg.

Adventi vásár a leobeni főtéren. HOL Magazin 2015. 

Ínyencek adventje Schladmingban 

A Scladming központjában rendezett vásáron a helyiek regionális finomságokkal gondoskodnak róla, hogy ne maradjon étlen-szomjan a látogató. Feltétlen próbálja ki a stájer sajtokat és a különleges, tökből készült fogásokat! Édesszájúaknak kötelező a stíriai metélt és az almás pite.

A schladmingi karácsonyi vásár. HOL Magazin 2015. 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing