Advent - Megnyílt karácsonyi vásár a Szent István-bazilikánál

2016.11.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Idén hatodik alkalommal tartanak karácsonyi vásárt a Szent István-bazilikánál, ahol advent első vasárnapján Snell György püspök, a Szent Jobb őre gyújtotta meg ünnepélyesen az első gyertyát. 

Belváros-Lipótváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter köszöntötte a látogatókat, és felkapcsolták a tér, a belváros és a vásár karácsonyfájának díszkivilágítását.

A vásárban idén már negyedik alkalommal van jelen az Ökumenikus Segélyszervezet egyedülálló adománypontjával. A szeretet.éhség. sütödében az önkéntesek a látogatókkal és a szervezetet segítő sztárvendégekkel közösen készítik el azokat a mézeskalácsszíveket, amelyekkel a helyszínen adományozóknak mondanak köszönetet.

Az ökumenikusok a sütöde mellett adományboltot is működtetnek, ahol elsősorban az intézményeikben készült kézműves ajándékokat lehet vásárolni, de kínálatukban megtalálhatók az ünnepi összefogás szimbólumává vált mézeskalácsszíves ajándéktárgyak is.

Az Út a Mosolyért Alapítvány idén először választotta különleges jótékonysági rendezvényének helyszínéül a vásárt, ők a Heim Pál Gyermekkórház súlyosan sérült, hosszú ideig, tartósan lélegeztetett betegek ellátásának támogatására rendeznek gyűjtést december 11-én.

A vásár látogatói idén is Budapest legnagyobb felületű fényfestésében gyönyörködhetnek minden nap: sötétedés után fél óránként karácsonyi témájú, az épület formáit kihasználva 3 dimenziós hatást keltő rövidfilmek keltik életre a bazilika homlokzatát, egyebek mellett a Diótörő klasszikus meséje is megelevenedik.

A Zrínyi utcát teljes hosszában gasztrokiállítók töltik meg, ahol különleges ételeket, adventi ínyencségeket, hagyományos és modern ízeket lehet megkóstolni.

A vásár egyik legnépszerűbb színtere a karácsonyfa mellett kialakított környezetbarát korcsolyapálya, amely 14 év alatt ingyen látogatható, és ahol péntektől vasárnapig helyben is elsajátíthatók oktatóktól a jégtánc alapelemei.

Lesznek kézműves-foglalkozások, flashmobok, táncház, kulturális műsorok, koncertek, de meglepetésprogramokkal is várják a látogatókat a Szent István-bazilikánál.

 

 

 

 

MTI 2016. november 27., vasárnap 19:56


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing