Advent - A történelmi egyházakkal közös programmal készülnek Debrecenben

2016.11.24. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A történelmi egyházakkal közös, gazdag adventi programkínálattal készül a karácsonyig tartó időszakra a debreceni Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. - hangzott el az eseményeket beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

A Debreceni Advent programjait hatodik éve koordináló rendezvényszervező cég ügyvezetője, Bódor Edit elmondta, hogy a vasárnap kezdődő és december 24-ig tartó programsorozat vázát a Kossuth téri vasárnapi gyertyagyújtások adják.

Az adventi koszorú első gyertyáját november 27-én este fél hatkor a történelmi egyházak püspökeinek áldásával, Papp László polgármester részvételével gyújtják majd meg. Ekkor kapcsolják fel a díszkivilágítást is, amely vízkeresztig teremt ünnepi hangulatot Debrecen belvárosában.

Előtte, délután fél öttől a Nagytemplomban Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdet igét, az ünnepi istentiszteleten fellépnek a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának diákjai. Este hat órától ugyancsak a Nagytemplomban zenei programokkal várják az érdeklődőket: fellép többek között a Vox Iuventutis Gyermekkar, a Csokonai Nemzeti Színház kórusa, a nagytemplomi gyülekezet zenekara és Radics Gigi.

Az adventi időszakban számos gyerekeknek szóló rendezvénnyel, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, filmvetítésekkel, adománygyűjtő akcióval, betlehemes találkozóval készülnek a szervezők. Mások mellett fellépnek majd a Vojtina Bábszínház művészei, a Chico Manda dzsesszformáció, a Jazz Five zenekar és a Lautitia Kóruscsalád - mondta Bódor Edit, aki hozzátette: az volt a céljuk, hogy az ünnepi hangulatot minél több emberhez eljuttassák, ezért a rendezvények jelentős részét szabadtéren, például a Kossuth téren felállított színpadon tartják meg.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke elmondta: november 27-én, a délelőtti istentiszteletet követően áldják meg azt a Nagytemplom előtt felállított díszkaput, amelyet Égerházi László fafaragó művész készített.

Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke kiemelte, hogy az adventi alkalmak, a különböző rendezvények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az emberek rátaláljanak az "igazi kincsre", az Istenre, és talán önmagukra is.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a város rendezvényei évről évre több látogatót vonzanak, és a színvonalas programok sorába immár jól illeszkedik a Debreceni Advent is. Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Fesztivál Szövetség regisztrációs és minősítési programjának keretében a napokban három debreceni nagyrendezvény, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny, a Debreceni Bor- és Jazznapok, valamint a virágkarnevál kapott kiváló minősítést.

 

 

MTI 2016. november 23., szerda 12:14


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing