Abigél-maratonra hív a Petőfi Irodalmi Múzeum

2017.12.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Szombaton, Gina napon Abigél-maratonnal tiszteleg a Petőfi Irodalmi Múzeum a száz éve született Szabó Magda talán legnépszerűbb regénye és a belőle készült legendás film előtt. Az „Annyi titkom maradt…” c. jövő júliusig látható Szabó Magda emlékkiállításra jegyet váltók most a tárlat mellett a generációk kedvencét, az Abigél c. filmet is megnézhetik, aminek forgatókönyvét – talán kevesen tudják – szintén Szabó Magda írta.

A vetítés után pedig egy hamisítatlan Horn Mici-féle uzsonnán vehetnek részt, a habos kakaó, társas és tombola mellett találkozhatnak az „egykori matulásokkal” is. Advent idején pedig az sem elképzelhetetlen, hogy a kívánságok is teljesülnek, főleg ha hiszünk benne, hogy Abigél segít!

December 9-én 11 órától várja a Petőfi Irodalmi Múzeum a Szabó Magda és Abigél-rajongókat a maratonon.

További részletek a Szabó Magda emlékkiállításról:

https://pim.hu/hu/kiallitas/annyi-titkom-maradt#

 

Adventi és karácsonyi készülődés a Mesemúzeumban

Szintén szombat délelőtt egy másik helyszínen, a Petőfi Irodalmi Múzeum társintézményébe, a Mesemúzeumba várják a matulásoknál kisebbeket egy mesehallgatással egybekötött kreatív foglalkozásra. A Halszem Meseműhely közreműködésével az 5-12 éves gyerekek adventi naptárakat és koszorúkat készíthetnek, utóbbiakon vasárnap már a második gyertyát kell meggyújtani. Az adventi mese pedig meghittebbé teszi a kicsiknek szóló, kétórásra tervezett kézműves foglalkozást. A szó szerint mesés alkotás december 23-án már a karácsonyi készülődés jegyében folytatódik, akkor a mese alatt karácsonyfadíszek, apró meglepetések és ajándékok készülhetnek a fa alá.

Dátumok: december 9. és 23., 11 óra

Időtartam: 2 óra

Helyszín: Mesemúzeum (1013 Budapest, Döbrentei utca 15.)


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing