A Zsolnay Porcelángyár remekművei a Magyar Kultúra Alapítvány termeiben

Az 1904-ben, eredetileg Pénzügyminisztériumnak készült, neogót stílusú épület fennállása óta mindig mozgalmas események színhelye. Az 1980-as évekig, a mai díszteremben működött a Várklub, itt játszott az Illés, Echo, Omega, Nautilus zenekar.
1992 óta a Magyar Kultúra Alapítvány székháza. Az Alapítvány rendezvényeivel a régiók és kultúrák találkozását, a személyes magyar-magyar párbeszédet szolgálja.

Zsolnay remekművek a Magyar Kultúra Alapítvány rendezvénytermeiben.

Ennek jegyében minden évben megrendezzük a Magyar Kultúra Napját, a Karikatúra Művészeti Fesztivált, a Budavári Mosolynapokat, a Költészet Napját, a Kárpát-medencei Napokat, a Budavári Mézesnapokat, továbbá számos könyvbemutatót, előadói estet, kiállítást és képzést. A magyar-magyar találkozók célja: otthonról haza. A Magyar Kultúra Alapítvány mindent megtesz azért, hogy a Kárpát-medencei és a nyugati- illetve tengeren túli diaszpóra magyar intézményeit, egyházait, folyóiratait,
íróit, költőit, tudósait, táncosait, képzőművészeit itthon bemutassa. Továbbá magyar barátainknak lehetőséget adunk arra, hogy az életútjukról, terveikről a hazai érdeklődőket tájékoztassák.
A Magyar Kultúra Alapítvány munkatársai a XXI. századi reneszánszról álmodoztunk, amely valósággá lett. 2008-ban az Alapítvány Díszlépcsőházának kerengő részét, 2009-ben az aulát újítottuk fel, az eredeti állapotnak megfelelően: a krémszínű falakon, a bordák mentén, növényi ornamentikájú díszítő festés motívumai láthatók.
2010. január 13-május 22. között a Díszlépcsőház Zsolnay kerámiáit restauráltuk, Szebényi Judit kerámiarestaurátor és Soós László restaurátor vezetésével.

Köszönet a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek, hogy ezt a restaurálást a Zsolnay remekművek, színpompás kiállítás-sorozattal, közösen ünnepelhettük.

Köszönet, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégiuma, a „Budapest Bank Budapestért” Alapítvány és a Zarges Kft. támogatta, támogatja a felújításokat.

Zsolnay remekművek a Magyar Kultúra Alapítvány rendezvénytermeiben.


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing