A világ legnagyobb olasz gasztrocentruma nyílik

Az olasz gasztronómia újkeletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában "az ételek és az evés szépsége" jegyében. 
Ez lesz az Oscar Farinetti olasz vállalkozó által 2007-ben alapított étterem- és üzletlánc eddigi legnagyobb gasztrocentruma a torinói, a milánói, a New York-i és a tokiói üzletek után - írta az olasz sajtó.

A római Eataly az Ostiense-vasútállomás egy többszintes szárnyát foglalja el, amely az 1990-es labdarúgó-világbajnokságra épült és azóta üresen állt.

Tizenhétezer négyzetméteren 23 étterem sorakozik, a római Lazio tartomány tipikus ételeit kínáló étteremtől az egész itáliai konyhahagyományt felvonultató vendéglőig. Ezen kívül gasztroüzletek és kongresszusi központ is helyet kapott az Eataly római központjában.

A termékkínálat Farinetti szellemiségét tükrözi: minden élelmiszer szigorúan hazai lesz a mozzarella sajttól az olívaolajig és a kenyérig.

"Az Eataly üzletei közül a torinói a harmónia jegyében született, a genovai a bátorságot, a New York-i a kétséget fejezi ki. A római Eataly a szépséget akarja jelképezni. A szépséget akarjuk eladni, és az étel Itália egyik legnagyobb szépsége" - mondta Farinetti.

A 10 millió eurós beruházás kétszázötven azonnali munkahelyet teremtett, és évi 50 millió eurós forgalommal kecsegtet.

A hazájában korábban háztartásigép-kereskedőként ismert Farinetti szerint sikere titka a "becsületesség és az agyafúrtság".

MTI 2012. június 18., hétfő 9:49


Cikkajánló
- Lezajlott a Bocuse d’Or hazai selejtezője, megvannak a döntősök
- Asztali etikett workshoppal debütált a megújult Dunapark Kávéház
- A vászolyi Balaton sajt nyert belépőt a sajtok Bocuse d’Or-jára
- BGE-s sikerek az első magyar egyetemi gasztronómiai kupán
- Séfek a Fenntartható Fejlődési Célokért

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing