A világ legerősebb szendvicse

2013.08.07. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Egy brit étterem szolgál jelenleg a világ legcsípősebb szendvicsével, amely számszerűsítve 2,3 millió scoville erősségű. Ennél talán többet mond, hogy duplakesztyűben kell készíteni "önvédelemből".
Az erős benyomás megtapasztalásáért a cheshire-i Latchfordba kell utazni. A Lángoló pokol (Flaming Hell) nevű étek a mérések szerint 400-szor csípősebb a tabasco szósznál. Megalkotója Simon Nash, aki eredendően másnaposság ellen akart kreálni valamilyen ételt.

"Jó pár macskajajos tér be hozzánk reggelente. Lángoló poklunktól nincs, aki ne térne magához igen gyorsan" - idézte Nash-t a brit Metro újság.

A férfi óvatosságra intőn megjegyezte, hogy a szendvics nem nyúlszívűeknek való. Eddig még senki sem tudta megenni, csak részben volt képes magába tömni, jóllehet, az étterem ígérete szerint egy hétig ingyen eteti bármilyen szendviccsel azt, aki megeszik egy teljes adag Lángoló poklot. Az evésre tíz perce van.

"A szendvicsnek az állandó kudarc ellenére nagy a sikere, mert mindig akad újabb próbálkozó, aki azt hiszi, hogy rajta ugyan nem fog ki semmilyen csípős fűszer" - mondta Nash.

 

MTI 2013. augusztus 2., péntek 14:16


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing