A változatos kávéfogyasztás mellett voksolnak a Starbucks baristái

2016.06.16. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A presszókávék ideje múlóban, az új generáció kávémesterei a hosszabb, változatosan elkészített kávékat részesítik előnyben. A második alkalommal megrendezett hazai Starbucks Barista Bajnokság legtehetségesebb versenyzői azt javasolják, hogy a napszakhoz és a hangulatunkhoz igazítsuk, hogy mikor milyen kávét fogyasztunk.

Elég benézni egy Starbucksba, hogy lássuk: egyre több diák és üzletember dönt úgy, hogy tanulószobáját vagy munkaasztalát egy kávézóba helyezi át. Bese Konrád, Porkoláb Brigitta és Zemlényi Zsombor, a kávézólánc baristabajnokságának hazai döntősei szerint az Y-generáció számára a kávézók harmadik otthonná válnak, ahol a fiatalok a személyes terük megtartása mellett egy közösség részének érezhetik magukat.

Az új törzsvendégek már nem csupán a koffein frissítő hatására vágynak, szeretnék megismerni és ízlésük szerint alakítani az általuk fogyasztott italokat. Ezért szívesen próbálnak ki újdonságokat, vagy kérik kedvenc italukat más kávéfajtából vagy eltérő eljárással készítve. A Starbucks kávémesterei a kávé termesztésétől a feldolgozáson át a készítési és díszítési módokig ismerik a kávé világát, így az időjárástól, a napszaktól vagy akár a vendég hangulatától függően tudnak különböző frissítőket ajánlani.

A kávémesterek tudásukat versenyen is összemérik. „Nagyon jó érzés, amikor egy vendégnek én dobhatom fel a napját egy jól sikerült itallal” – nyilatkozta az idei versenyt követően a Starbucks Barista Bajnokság hazai fordulójának győztese. Zemlényi Zsombor a verseny alatt a saját ital készítése kategóriát érezte leginkább testhezállónak, a barista folyamatosan próbál új ízeket és kombinációkat felfedezni, és erre ösztönzi a kávézó törzsvendégeit is.

A szakember azt javasolja, hogy a nyári melegben a könnyű, citrusos ízvilágú afrikai kávékból készült jegeskávét fogyasszunk, esős időben pedig – amikor jobban értékeljük az intenzívebb ízeket – a testesebb, sötét pörkölésű kávékból érdemes választani. A barista szerint tévedés, hogy a tejjel ízesítés elrontja a kávé eredeti ízét, mivel a megfelelő mennyiségben a tej kiemelheti a kávé egyes ízjegyeit, és enyhíti a fekete leves savasságát. Érdemes tehát nyitottnak maradni, és bátran kísérletezni a különböző elkészítési és ízesítési módokkal. 

  A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Starbucks Barista Bajnokságon Amerikától Európán át egészen Afrikáig közel 3000 kávékészítő méri össze tudását. A novemberi, Londonban zajló európai verseny győztese egy felejthetetlen utazáson vehet majd részt a Starbucks egyik kávéültetvényén, ahol tanulmányozhatja a kávé termesztésének és feldolgozásának folyamatát. A magyar Starbucks kávézókat idén Zemlényi Zsombor, a Starbucks Allee baristája fogja képviselni.
   

 

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing