A turisták szemével lehet felfedezni Budapestet a turizmus világnapján

2016.09.12. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Rendhagyó turisztikai nyílt napot szervez szeptember 27-én, a turizmus világnapján a fővárosban a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), amelynek segítségével aznap számos kulturális és városismereti programmal várják az érdeklődőket.

A világnap alkalmából a lakossági nyílt nap keretében bárki keresztül szelheti a várost egy TukTukkal, segway-jel vagy kipróbálhatja milyen kiszabadulni egy bunkerből. Vezetéssel lehet végignézni a Műcsarnok, a Mai Manó Ház, a Capa Központ, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Pesti Vigadó vagy a Dorottya Diamond Palota kiállításait, Budapest híres fürdőit vagy akár a Vigadót - közölte a BFTK az MTI-vel.

A szervezett programok mellett egy közös ünneplésre is várjuk a budapestieket és a fővárosba látogatókat a Deák Ferenc téren, ahol este zenés műsorral és kürtőskalács-kóstoltatással készülnek a szervezők.

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját.

 

 

 

 

MTI 2016. szeptember 10., szombat 11:09


Cikkajánló
- Márton-napi libalakoma a Várban
- Egészségesen, Tománosan. Megjelent Tomán Szabina első szakácskönyve
- Aranytíz 2017 december
- Kiváló évjárat a pincékben. Dél-balatoni évjáratjelentés 2017
- Tavaszig a kormány elé kerülhet az egészségturisztikai stratégia

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing